Župan in podžupanja sprejela predstavnike verskih skupnosti

Župan Občine Trbovlje Vili Treven in podžupanja Jasna Gabrič sta danes v prostorih občine pripravila vsakoletni sprejem predstavnikov verskih skupnosti, ki delujejo na območju naše občine. Pridružil se jima je tudi nekdanji direktor Urada RS za verske skupnosti, Trboveljčan Aleš Gulič. Sprejema so se udeležili predstavniki Župnij Sv. Marija Trbovlje, Sv. Martin Trbovlje, Župnije Zagorja ob Savi, Župnijskega urada Dobovec, predstavnik Baptistične cerkve ter predstavnika Skupnosti za zavest Krišne in Islamske skupnosti. Povabljeni so bili tudi  predstavniki Jehovovih prič in Pravoslavne cerkve, a se sprejema niso udeležili.

Župan je opisal nekaj najpomembnejših projektov, ki v občini potekajo in se zahvalil gostom, da z redno duhovno oskrbo občanov pomagajo omiliti stiske, ki se dotikajo občanov.

Predstavniki verskih skupnosti so se kot že nekaj let poprej strinjali, da je potreben medsebojni stik različnih verstev ter izrazili željo za poglobitev stikov med predstavniki verskih skupnosti in občino. Zato je predstavnik Skupnosti za zavest Krišne prevzel pobudo, da v čim krajšem roku organizira sestanek vseh, ki delujejo na področju verskih skupnosti, da orišejo svoje poglede na sodelovanje med seboj in z občino.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top