Zopet zmaga NK Rudar!

Ekipa Rudarja se je odpravila na gostovanje v Grosuplje, kjer je na razmočenem, vendar odlično urejenem igrišču visoko premagala ekipo Brinje . Knapi so prikazali odlično igro in se borili vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

Igralci Rudarja so že takoj na začetku prevzeli pobudo in so po lepem prodoru Cvjetiča preko Bergerja že v 5. minuti povedli z 1:0. Vendar je veselje Rudarja trajalo le do 24. minute, ko je Zuhrič z lepe razdalje za izenačenje s pravim evrogolom premagal Martinčiča , ki je bil pri zadetku povsem nemočen. Knapi se niso predali in še naprej napadali za ponovno vodstvo. Tako je v 37. minut z glavo za novo vodstvo lepo zadel Berič . Tudi domačini so si v prvem polčasu priigrali nekaj manjših priložnosti, vendar je vsakič odlično posredoval Martinčič.

V drugi polčas so knapi krenili še bolj odločno kot v prvega in so imeli vse od samega začetko vso prevlado na igrišču. Igra Rudarja je stekla in domačini so bili praktično nemočni. V 62. minuti je sodnik Čiča , zaradi ugovarjanja, pokazal rdeč karton domačemu igralcu. Ob tem velja pohvaliti tudi sodniško trojko, ki je bila na tej tekmi na odličnem nivoju, na čelu z delegatom srečanja. Po nekaj priložnostih za Rudarja je v 75. minuti za povišanje vodstva z glavo lepo zadel Miloševič , ki je v prvem polčasu zamenjal poškodovanega Lamovška . Knapi so še naprej pritiskali in imeli vso pobudo, prav tako pa je trener Hrovatič do konca tekme opravil vse razpoložljive menjave. Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala z rezultatom 3:1 za Rudarja, pa je v sodnikovem podaljšku rutinirano zadel izkušeni Bjelovuk in tako postavil končni rezultat srečanja.

Pohvaliti velja celotno ekipo Rudarja, ki je od prve do zadnje minute v svojih nogah držala potek srečanja in igralci niti za minuto niso popuščali. Na tekmi knapi niso prejeli niti enega kartona, kar je tudi dober pokazatelj. Kljub zmagi pa Rudar ostaja na drugem mestu, saj so Kresnice prav tako v gosteh pričakovano premagale zadnje Moravče.

V Trbovlje v naslednjem krogu prihaja Kolpa . Tekma bo na sporedu v soboto, 19.5.2012 ob 17:30 . Fantje so ponovno obljubili srčno borbo do zadnje minute, prav tako pa so močno podporo ekipi s Kamnite napovedali tudi navijači Rudarja.

Se vidimo na Rudarju, ker samo skupaj nam bo uspelo!

Avtor: Tomaž Radič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top