Znani Prostovoljci zasavske regije 2019

V Delavskem domu Trbovlje je v četrtek, 30. januarja, potekal sklepni dogodek javnega natečaja Prostovoljec zasavske regije 2019, na katerem so najzaslužnejšim prostovoljcem in prostovoljkam ter prostovoljskim organizacijam iz Zasavja podelili nazive Prostovoljec zasavske regije 2019.

Letos so nazive Prostovoljec zasavske regije 2019 prejeli prostovoljci in prostovoljke po posameznih občinah, naziv Prostovoljska organizacija zasavske regije 2019 pa je prejela ena organizacija za celotno regijo. 

Prostovoljna organizacija zasavske regije 2019 je DPM Trbovlje

Najzaslužnejša prostovoljna organizacija v Zasavju in prejemnik naziva Prostovoljna organizacija zasavske regije 2019 je tako postal DPM Trbovlje, ki skupaj s ostalimi tremi nagrajenimi prostovoljci zasavske regije, predstavlja skupino ljudi, ki se trudijo širiti vrednote prostovoljstva.

Omenjeni naziv so tako prejeli, v občini Trbovlje gospod Aljaž Bastič, umetniški vodja Mešanega pevskega zbora Prosavus. Aljaž Bastič tako ogromno časa nameni zboru in s svojo neverjetno voljo do dela, v kulturo privablja mlade, prenaša znanje različnim generacijam in skrbi za visok nivo ljubiteljske kulture v Trbovljah.

V občini Hrastnik gospa Alojzija Jordan Simončič, ki deluje v organizaciji Sožitje Hrastnik. Je prostovoljka s toplim enakovrednim in materinskim odnosom do vseh “otrok” s posebnimi potrebami. Je desna roka in podporni steber predsedniku društva pri organizaciji prireditev, delavnic in pri ostalih aktivnostih v organizaciji

V občini Litija pa je naziv Prostovoljke zasavske regije 2019 prejela gospa Marjeta Mlakar Agrež, ki deluje na področju oskrbe oseb z motnjo v duševnem razvoju  že preko 40 let. Da je v Litiji in Šmartnem poskrbljeno za najbolj uboge in pomoči potrebne je zaslužna predvsem ona. Prizadeva si namreč predvsem za tiste, ki niso vključeni v nobeno obliko  institucionalnega varstva, za tiste ki so prepuščeni sami sebi. 

Nekateri izmed kandidatov za naziv Prostovoljec zasavske regije 2019

Prostovoljcem so s svojo udeležbo na dogodku podporo izkazali tudi  gospod Primož Siter, poslanec v državnem zboru, gospod Marko Funkl, župan Občine Hrastnik, gospa Vojka Šergan, podžupanja Občine Hrastnik, gospod Božo Majcen, podžupan Občine Hrastnik in gospa Maja Krajnik, podžupanja Občine Trbovlje.

Prijazne pozdrave in čestitke sta vsem prostovoljcem in prostovoljkam po elektronski sporočila tudi gospod Rudi Medved, minister za javno upravo in gospod Boris Doblekar, poslanec v Državnem zboru.

S tem sklepnim dejanjem se je zaključil že drugi natečaj s katerim v Regionalnem centru NVO spodbujajo in pozdravljajo prostovoljstvo v zasavski regiji. Kot samo pravijo: » Z natečajem Prostovoljec zasavske regije bomo v Regionalnem centru NVO vsako leto pozdravili prostovoljstvo in razširjali solidarnostne vrednote v zasavski regiji ter se zahvalili vsem tistim, ki si s prostovoljskim delom prizadevajo za lepše življenje pri nas.«

Vsem prostovoljcem iz zasavske regije se zahvaljujejo za njihov trud, vsem prejemnikom nazivov pa seveda iskreno čestitajo!

 

FOTO: Branko Klančar

ZLHT Regionalni center NVO

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top