Zmaga v gosteh!

Ekipa Rudarja je ponovno prikazala odlično in borbeno predstavo ter povsem zasluženo v gosteh premagala Črnuče . S to zmago je Rudar ponovno prevzel prvo mesto na lestvici, ki pelje v 3. SNL, saj so Kresnice doživele boleč poraz v Litiji.

Za Rudarja so igrali: Martinčič Matej (V), Marijan Primož (K), Šišić Abdulah (87′ Jerše Klemen), Kolar Žan (87′ Ibrahimović Armin), Ogrič Sašo, Mrvoljak Amel, Brečko Jure, Ristić Vukašin, Berič Aleksandar Sandro (72′ Bjelovuk Dalibor), Berger Jan, Memišević Damir

Strelca: Brečko Jure (7′) in Mrvoljak Amel (58′)

Knapi so ponovno krenili v tekmo povsem odločeni, da jo bodo dobili in v Trbovlje prinesli tri nove točke. Tako je imel že v 2. minuti Berič zelo lepo priložnost za vodstvo, vendar je meril previsoko. Knapi so imeli vso prevlado na igrišču, saj domača ekipa ni bila v nobenem pogledu nevaren nasprotnik. Že v 7. minuti je z glavo lepo za del Brečko in popeljal ekipo Rudarja v vodstvo. Nato je v nadaljevanju knapom uspelo zadeti še enkrat, vendar je stranski sodnik dosodil prepovedan položaj in zadetek razveljavil. Ekipa Črnuče v prvem polčasu ni imela resne priložnosti za zadetek.

V drugi polčas so knapi prav tako krenili odločeni, da bodo vodstvo še povišali in ničesar prepuščali naključju. V 58. minuti je prav tako z glavo za povišanje vodstva lepo zadel Mrvoljak in s tem zadetkom odločil zmagovalca te tekme. Do konca tekme sta obe ekipi še poizkušali, vendar pa so bili tokrat knapi premočan nasprotnik in domačinom do konca tekme ni uspelo zadeti za mogoč preobrat tekme. Ekipa Rudarja je, na čelu z odlično obrambno vrsto, tekmo mirno pripeljala do konca in domači ekipi ni dopustila nobenega presenečenja. Na tekmi so imeli knapi zopet veliko podporo svojih navijačev, ki so jih prišli vzpodbujati v Črnuče.

S to zmago si je ekipa Rudarja ponovno priborila prvo mesto na lestvici, ki vodi v 3. SNL. Da je ekipa Rudarja najboljša ekipa v prvenstvu kaže tudi statistika, saj so knapi na 22. tekmah prejeli samo 14 zadetkov, kar je dober pokazatelj o zanesljivi obrambi. Prav tako pa jim je na 22. tekmah uspelo zadeti kar 54 zadetkov, kar je tudi odličen pokazatelj o učikovitosti. Tako ima ekipa Rudarja štiri tekme pred koncem prvenstva točko prednosti pred Kresnicami in do konca prvenstva potrebuje vse štiri zmage, v kolikor se želi Rudar zanesljivo uvrstiti v 3. ligo.

Ekipo Rudarja v naslednjem krogu čaka tekma na domačem igrišču proti ekipi Jezereo Medvode . Tekma je na sporedu v soboto, 2.6.2012 ob 18. uri . Ker je zmaga nujna za ohranitev prvega mesta na lestvici, igralci pričakujejo veliko podporo vseh ljubiteljev nogometa v Trbovljah in seveda navijačev na Kamniti . Zdaj gre zares in samo skupaj nam bo uspelo, zato se v soboto vidimo na Rudarju!

Tekst: Tomaž Radič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top