Zmaga rokometašev Rudarja na derbiju v Brežicah

V Brežicah se je odigral derbi 4. kroga 2.DRL med trenutno neporaženima prvo uvrščenima ekipama na lestvici, Brežice so gostile naš Rudar.

Igralci obeh ekip so se zavedali pomembnosti tekme kar se je odrazilo tudi v sami igri, ko nobeni ekipi ni stekla igra v napadu. Gledali smo pravi derbi, trdo, borbeno in nepopustljivo igro v obrambi ter garanje za vsak dosežen zadetek. Za borbenost, pristop in korektno igro si zaslužijo čestitke igralci obeh ekip. Tekmo so bolje začeli igralci Rudarja, ki so imeli v 15. minuti tri zadetke prednosti, kljub temu, da so zgrešili dve sedemmetrovki in zapravili dva čista protinapada. Brežice so do konca polčasa odigrale veliko bolje, ujeli so rezultatski priključek, prevzeli pobudo na igrišču in si do polčasa priigrali prednost treh zadetkov.

Odmor je igralcem Rudarja koristil, zaigrali so bolj zavzeto v obrambi in v prvih 10 minutah nadaljevanja domačinom dopustili le dva zadetka, čeprav smo v teh minutah imeli tri izključitve. Nato se je izenačena tekma nadaljevala do 53. minute, ko so si igralci Rudarja znova priigrali tri zadetke prednosti. Nepopustljivi domačini se niso predali in so tri minute pred koncem tekme rezultat znova poravnali. Sledile so napete zadnje minute, ki so jih igralci Rudarja odigrali bolje in se zasluženo veselili četrte zaporedne zmage v prvenstvu.

04. krog 2.DRL RK Brežice – RD Rudar 24:25 (14:11)

Brežice 23.10.2013, ŠD Brežice, 120 gledalcev. Sodnika Majer in Žitnik.

RK Brežice: Polovič, Stojanovič-Hvala, Deržič 3, Lipej 2, Hecher 2, Cvijič 1, Dučanović, Škoflek, Mlakar, Zagode 3, Šalamon 4, Tomše, Rožman, Radič 9 (5)

Trener Deržič Igor

 

RD Rudar: Škrabar, Radulovič, Strmljan 7, Povh, Ravkič 4 (1), Žagar, Kuder, Jukič 4, Kozinc 1, Frece 1, Polanec, Medved, Grošelj 5, Pišek, Zaletel, Dobravc 3

Trener Babovič Dragan

 

7m: RK Brežice 5/5, RD Rudar 1/4

Izključitve: RK Brežice 8 minut, RD Rudar 6 minut

rudar - brezice (1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top