Zmaga odšla v roke Trboveljčana

24-letni Naser Gutić a.k.a. B-Boy Naki iz Trbovelj je ubranil lanskoletno zmago in dobil priložnost, da se v Ukrajini bori proti najboljšim B-Boyjem iz Evrope!

V nabito polni dvorani Urban Roof je danes potekal drugi slovenski Red Bull BC One Cypher, na katerem se je pomerilo 16 najboljših B-Boyjev, in sicer 8 najboljših z aprilskih kvalifikacij v ovkiru tekmovanja Puma Social Throwdown in 8 najboljših finalistov z lanskoletnega cypherja.

Batlli so potekali po sistemu 1-na-1 in že kaj kmalu je bilo jasno, kdo so favoriti. V četrtfinalu sta bila Borke in Gerbec tako izenačena, da je bil za odločitev sodnikov potreben dodatni izhod. Žirija, ki so jo sestavljali lanskoletni svetovni prvak Red Bull BC One Mounir (Francija), veteran breakdancea Swiftrock (Nemčija) in zmagovalec številnih mednarodnih tekmovanj Focus (Finska), je na koncu za močnejšega določila Borkeja.

Po naelektrenih polfinalnih bojih je nastopil težko pričakovani veliki finale, na katerega sta se prebila Naki in Widi . Kljub rahli utrujenosti sta dala vse od sebe in pokazala, iz kakšnega testa sta. Zmagovalec pa je lahko samo eden, in tako je laskavi naslov najboljšega slovenskega B-Boyja pripadel lanskoletnemu zmagovalcu B-Boyju Nakiju. Naki se bo v Kievu boril za vstopnico na svetovni finale Red Bull BC One, ki bo potekal v Seulu (Južna Koreja).

Vesel sem zmage in ponovne priložnosti, da pokažem svoje znanje na regionalnem tekmovanju. Upam, da bom letos pokazal več in se mi bo uspelo uvrstiti v četrtfinale ” je povedal Naki.

Dogodek sta povezovala MC-ja Klemen Bučan in Yamcha , za breakdance beate pa je poskrbel DJ Woo-D , ki je obiskovalce kasneje zabaval tudi na afterju v F klubu, skupaj z DJ Zhe .

Članek povzet po: http://www.redbull.si/cs/Satellite/sl_SI/Article/Red-Bull-BC-One-Cypher-Naki-je-The-One–021243345518638

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top