Zmaga mladega upa trboveljskega speed badmintona na svetovnem prvenstvu v Berlinu

Jaša Jovan, mladi trboveljski speed badmintonist je na 2. svetovnem prvenstvu v Berlinu pretekli konec tedna zmagal v kategoriji igralcev do 14. let in tako postal novi svetovni prvak. Zmaga Jaše se je sicer napovedovala že celotno letošnjo sezono, saj je uspešno premagoval tekmece na vseh turnirjih, ki se jih je udeležil.

Jaša je tako upravičil vlogo favorita in prepričljivo brez izgubljenega seta v dveh tekmovalnih dneh premagal vse tekmece. V finalu je s požrtvovalno igro premagal letošnjega največjega tekmeca iz madžarske, Christopha Gerberja z rezultatom 16:11, 16:12. V kategoriji do 14 let je sicer tekmovalo 29 tekmovalcev iz 9 držav.

Svetovnega prvenstva v Berlinu so se udeležili še trije trboveljski speed badmintonisti: Aleš Naraglav in Alen Baumkirchner v moški kategoriji in Bojan Jerman v kategoriji nad 40.let. Bojan in Aleš sta se z dobrimi boji prebila v drugi krog. Aleš in Alen sta se pomerila tudi v dvojicah.

Svetovnega prvenstva so se udeležili tudi člani radeškega speed badminton kluba, ki so dosegli sijajne rezultate. Svetovna prvakinja je v skupini deklet do 14. let postala Rebeka Škerl. Tretje mesto v isti kategoriji je dosegla njena sestra Lori. Danaja Knez si je v kategoriji deklet do 18. let priborila bronasto medaljo. Svetovna prvakinja v članski konkurenci je, po dramatičnem boju v finalu, postala slovenska šampionka Jasmina Keber. Bronasto odličje pa sta pri mešanih dvojicah osvojila Jasmina Keber in Matjaž Šušteršič.

Slovenska bera medalj na 2. svetovnem prvenstvu v speed badmintonu je bila torej več kot odlična. Po številu osvojenih odličji smo se uvrstili takoj za Madžarsko in Nemčijo. Svetovnega prvenstva se je sicer udeležilo 520 igralcev iz 30 držav.

ŠD Speed Trbovlje


 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top