Zlato priznanje z odliko gre Prosavusu

V soboto, 30. novembra 2019, je v Kulturnem centru Kočevje potekalo regijsko tekmovanje pevskih zborov osrednje Slovenije na katerem je nastopil tudi Mešani pevski zbor Prosavus iz Zasavja. Nastop nam je zelo dobro uspel, temu primerno pa ni izostal uspeh. Če smo dve leti nazaj, ko smo se prvič udeležili regijskega tekmovanja, dosegli 87 točk od možnih 100 in zlato priznanje, smo tokrat naredili še korak naprej in z doseženimi 90,70 točk osvojili zlato priznanje z odliko ter absolutno tretje mesto v osrednjeslovenski regiji. Ta rezultat pomeni tudi sedmo najboljšo oceno izmed vseh slovenskih zborov, ki so v novembru nastopali na regijskih tekmovanjih širom Slovenije.

Proti koncu decembra bo Prosavus izvedel nekaj božičnih koncertov, hkrati pa se bodo že pričele priprave na državno tekmovanje Naša pesem, ki bo potekalo ob koncu marca 2020 v Mariboru.

Še vedno vabimo moške pevce, da se nam pridružijo, v tem času namreč ravno potekajo avdicije za nove člane. Na avdicijo se lahko prijavite na naslov:  info@prosavus.si

 

Gregor Špajzer

predsednik

KD Prosavus

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top