Zimsko državno prvenstvo v plavanju

V nedeljo, 29. 1. 2017, se je v mariborskem Pristanu končalo 4-dnevno državno prvenstvo v plavanju, ki so se ga zelo uspešno udeležili naslednji trboveljski plavalci: Tilen in Žiga Šintler (tudi dijaka GESŠ Trbovlje), Tim Dolanc ter dekleta Kaja Imperl, Daša Krajnc in Nika Todorovič.

Izredno naporno štiridnevno tekmovanje, ki je potekalo z dopoldanskimi predtekmovanji in popoldanskimi finali, so z uspehi zaznamovali tudi naši plavalci, ki so se pogumno spopadli s konkurenco 410 plavalcev iz 26-ih slovenskih klubov, ki imajo neprimerno boljše pogoje za trening.

Neverjeten dosežek je zopet uspel kadetskemu reprezentantu Žigi Šintlerju, saj je v sedmih nastopih osvojil 7 (SEDEM!) kolajn in postal najuspešnejši kadet na tem prvenstvu! Zmage je dosegel na 50 m – prsno, 200 m – prsno, 400 m – mešano, srebro na 100 m – prsno in 200 m – prosto, kjer so odločale stotinke, ter bron na 400 in 800 m – prosto. Poleg tega je na 200 m – prsno osvojil tretje mesto v absolutni kategoriji in se uvrstil na reprezentančno tekmo »Četveroboj narodov«, ki bo marca v Banja Luki.

Tilen Šintler, ki je z dopolnjenimi 18 leti prešel v kategorijo članov, pa se je kar 6-krat uvrstil med najboljše člane, a do medalje mu, na žalost, ni uspelo priplavati. Poškodba ramena, ki se mu vleče že kar nekaj časa, ter obveznosti v šoli (Tilen je dijak 4. letnika gimnazije in pred njim je splošna matura!), mu pač onemogočajo doseganje rezultatov, ki pa jih je, nedvomno, sposoben doseči.

Pri dekletih pa je uspel preboj med najboljše Daši Krajnc s 5-imi uvrstitvami v finale, kjer je na 100 m – prsno osvojila 4. mesto, peto na 200 m – prsno in sedmo na 200 m – mešano ter osmo na 200 m – delfin. Nastop na 100 m – delfin pa je odpovedala zaradi premajhnega odmora do njene udarne discipline – 200 m – prsno.
Pohvaliti je potrebno tudi ostale tri udeležence Kajo, Niko in Tima, ki so močno popravljali osebne rekorde, a jim, zaradi močne konkurence, ni uspel preboj med najboljše.

Tako so najstarejši plavalci uspešno zaključili zimsko sezono, a na počitek ne morejo računati. Sezona tekmovanj se nadaljuje v 50-metrskih bazenih, kjer so odplavani rezultati edini merodajni za uvrščanje na velika prvenstva. Tako Žigo že v naslednjih tednih čaka lovljenje norme za Evro igre mladih, pred mlajšimi pa so tudi še državna zimska prvenstva.

Čestitke vsem za odlične uvrstitve in rezultate!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top