Zimsko državno prvenstvo v plavanju

Od četrtka pa do nedelje je v pokritem tivolskem bazenu  v Ljubljani  potekalo zimsko državno prvenstvo v plavanju za kadete, mladince in člane, katerega se je od 27 klubov z 450 plavalci udeležilo tudi 5 plavalcev trboveljskega kluba.

Domači plavalci, barve kluba so zastopali; Tilen in Žiga Šintler, Tim Dolanc, ter dekleti Nika Todorovič in Daša Krajnc  so se domov vrnili s dvanajstimi uvrstitvami v finale, ki jih je kljub vsem tegobam  uspelo priplavati našim Tilnu, Žigi, Niki in Daši. Predvsem zaradi tega, ker je pri takšnih pogojih, kot so jih imeli v letošnji sezoni plavalci v zimski sezoni (eno mesečni odlog treningov v Hrastniku zaradi energetske sanacije bazena), nemogoče pričakovati napredek, ki bi jih pripeljal v borbo za medalje. A ker je nemogoče mogoče, so se po zaslugi odličnih nastopov  domov vrnili z petimi.

In za vse je poskrbel Žiga Šintler, ki je kot mlajši letnik pri mladincih osvojil prvo mesto na 400 mešano, drugo na 200 prsno, ter tretje na 50 prosto, 50 prsno in 100 prsno in se kar 6 x uvrstil v absolutno finale, torej tudi med člane. Njegov brat Tilen je bil zaradi izpitov  na fakulteti primoran izpustiti svoje udarne discipline in je tako v njegovem edinem nastopu  v absolutnem finalu na 50 prsno osvojil osmo mesto.

V štirih dneh tekmovanj  sta  v finalu plavali  tudi  Daša Krajnc in Nika Todorovič, a bili za medalje malce prekratki. Daša si je priborila nehvaležno četrto mesto na 200 prsno,  peto na 100 prsno, ter osmo na 200 delfin, Nika pa je 2 x nastopila v finalu: na 200 hrbtno, kjer je bila šesta, ter na 100 hrbtno, kjer je osvojila sedmo mesto.

Z odplavanimi osebnimi rekordi in osvojenimi medaljami, s povprečno sedmimi  treningi,  z absolutno premajhno kilometrino, so naši plavalci presegli vsa pričakovanja. Poleg tega so se bili zaradi sanacije bazena primorani voziti v Velenje in obremenjevati  klub, ki zadnja leta bije bitko za preživetje. Ne moledujejo tja v en dan za bazen v Cementarni, saj imajo vsi njihovi konkurenti vsaj 8-10 treningov, z vsaj 1x večjo kilometrino.

Prav tako kot omenjeni,  se je s solidnimi nastopi in zelo popravljenimi osebnimi rekordi izkazal Tim Dolanc, a ga je na poti k boljšim uvrstitvam ustavila njegova  mladost, saj je mlajši letnik v svoji kategoriji.

 

 

Še enkrat pa je ob tej priložnosti potrebno pohvaliti vse naše plavalce, saj v nemogočih razmerah bijejo boj s konkurenco in nezavidljivimi pogoji za trening.

Naslednji vikend pa se prvenstva nadaljujejo z nastopi mlajših dečkov in deklic v Celju, kjer imamo v Taju Zupančiču, Lovru Konciliji, Janu Lahu Škrbecu, Marku Milarju in Brini Rozina solidne plavalce, ki so sposobni presenetiti.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top