Želvice, prav posebna knjiga o pogosto zamolčani temi

Ponosni smo na junake v naših Trbovljah in ena izmed njih je zagotovo tudi Metka Dolanc. V življenju se nam dogajajo lepe stvari, stvari, ki nas nasmejijo, pridejo pa tudi žalostni, težki trenutki. A ne zmore vsakdo v težki osebni izkušnji najti tudi kaj pozitivnega. Metka Dolanc je ena izmed teh. Del sebe, del svoje izkušnje z izgubo bližnjega, je prenesla v pravljico, ki jo je napisala in ob tem dejala: “Štirje letni časi so dani človeku: preteklost, sedanjost, prihodnost in večnost. Ta misel je bila pobuda za razmišljanje o dveh na žalost zamolčanih temah: žalovanju in smrti. Nastala je pravljica “Želvice”, s katero želim spodbuditi, da bi se o tem med seboj pogosteje odkrito pogovarjali. Predvsem v procesu šolanja.”

Občina Trbovlje bo nekaj knjig odkupila in jih ob prvem šolskem dnevu, ki je pred vrati, podarila knjižnicam oz. šolam v Trbovljah. Po 2 izvoda bomo podarili tudi glavnima knjižnicama v Zagorju in Hrastniku. Del knjig pa bo služilo kot protokolarno darilo občine. To naj bo naš skromen doprinos in podpora pravljici.

Še nekaj besed o knjigi. Čudovite ilustracije je prispevala Metkina sošolka in dobra prijateljica Nastja Abdič. Nastja je vanje odlično ujela vsa doživljanja in čustva, ki na nekaterih delih nedvomno preplavijo slikanico.

KAKO DOBIM SVOJ IZVOD KNJIGE?

Knjigo boste kmalu lahko kupili v Delavskem domu Trbovlje in na uradni predstavitvi, ki bo jeseni. Že v tem trenutku pa jo lahko naročite pri Metki Dolanc osebno (tudi preko njenega FB profila).

Prostovoljni prispevek za knjigo znaša 7 €, izvede se v obliki nakazila Društvu prijateljev mladine Trbovlje:

Društvo prijateljev mladine Trbovlje

Trg svobode 11

1420 Trbovlje

TRR: SI56 6100 0001 9204 698

Namen: Želvice

 

Ilustratorka: Nastja Abdič

Izdal: Delavski dom Trbovlje

Tehnični urednik: Andrej Uduč

Lektorica: Manica Hribar

Foto: Aljaž Bastič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top