Že tretja izdaja knjige Leopolda Odlazka Med Hauzi

V Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje lahko ponovno dobite knjigo Žabjevaščana Leopolda Odlazka – Zupanovega Lubota Med hauzi.

V knjižnici smo se namreč odločili že za tretjo izdajo knjige, ki prinaša na enem mestu zapisan in ohranjen del lokalne kulturne dediščine. V knjigi Med hauzi je Zupanov Lubo strnil svoje spomine na otroštvo in odraščanje v enem izmed trboveljskih rudarskih naselij, popisal običaje ob praznovanju, nanizal prigode o pripravljanju lokalnih jedi, knjigo pa obogatil z risbami igrač s katerimi so se igrali knapovski otroci. Knjigi je tudi tokrat priložena zgoščenka s tipičnimi trboveljskimi besedami – da boste trbouščino tudi slišali, ne le prebirali. Knjigo dobite na oddelku za odrasle v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje, zanjo pa boste odšteli 15 evrov.

Prvotna knjiga je leta 2010 izšla v samozaložbi, v letu 2014 pa smo se v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje povezali z avtorjem, zapisanemu dodali nove avtorjeve spomine in prigode ter knjigo izdali v obliki druge dopolnjene izdaje. Celotno knjižnično leto 2014 je bilo tako zaznamovano z gospodom Odlazkom in njegovim delom, prav tako z lokalno kulturno dediščino na splošno. Ker pa je bila knjiga v lokalni skupnosti odlično sprejeta in zelo iskana, smo se odločili in v letošnjem letu pripravili še tretjo izdajo ter tako pripomogli k ohranjanju lokalnega izročila in njegovemu prenosu na generacije, ki prihajajo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top