Zbiranje pretečenih kompletov prve pomoči

Dejavnost Lions kluba Trbovlje je večinoma usmerjena v pomoč slepim in slabovidnim. Vsako leto se člani kluba pridružijo vseslovenski akciji zbiranja rabljenih očal. Tudi letos se je nabralo kar lepo število teh pripomočkov, ki bodo še kako dobrodošli za vse, ki si težko ali pa sploh ne morejo kupiti očal.

Vsako leto pa se obseg dobrodelnih akcij širi tudi na druga področja. Nekaj let so uspešno pobirali presežke hrane in jih vozili na RK Trbovlje. Ta akcija je prerasla v samostojno dejavnost RK, število trgovcev, ki se vključujejo, pa je vedno večje.

Letos so v klubu  na pobudo predsednice začeli zbirati tudi sanitetni material, ki ga vsebujejo avtomobilski kompleti prve pomoči. Vsakih pet let je treba te komplete zamenjati z novimi, stari pa obležijo nekje v kotu. Liona Franca Malgaja so v klubu zadolžili, da vodi akcijo v Avtohiši Malgaj. Pokazalo se je, da je bila to dobra poteza, saj se je zbralo za okoli 50 kompletov sanitetnega materiala, ki ga je klub predal RK Trbovlje. »Povoje bomo porabili na naših tečajih PP (za voznike, delovne organizacije, bolničarja), za vaje ekipe PP, tudi za prikaz povijanja otrokom,« je dejala ga. Mateja Leskovšek, sekretarka na Rdečem križu Trbovlje. S tem pa zbiranje še ni končano. Klub bo vesel vsakega kompleta, še naprej pa bo zbirno mesto v Avtohiši Malgaj.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top