Zbirajo spomine na rudarstvo

V Delavskem domu Trbovlje zbirajo spomine na rudarstvo. Preberite več:

 

Več kot dve stoletji rudarjenja sta vtisnili pečat trboveljski dolini in za seboj pustili številne sledi. V Delavskem domu Trbovlje skrbimo tudi za ohranitev in oživljanje industrijske in kulturne dediščine trboveljskega premogovništva. V ta namen pripravljamo v pododrju delavskega doma postavitev virtualnega muzeja rudarstva »4. Dritl«. Muzej bo obiskovalcem nudil avtentičen vpogled v življenje rudarja, pri čemer se bodo originalni predmeti nadgrajevali z novomedijskimi instalacijami in interaktivnimi vsebinami, ki v obiskovalcu vzpodbudijo zanimanje za rudarsko preteklost in zavedanje o pomenu ohranjanja spomina na rudarstvo.

 

Obiskovalcu želimo ponuditi kar se da pristno izkušnjo okolja, v katerih so svoj delavnik preživljali rudarji. Hkrati želimo z razstavo opozoriti na prepletenost premogovništva z razvojem mesta in njegovim vplivom na mentaliteto lokalnega prebivalstva.

 

Zato prosimo Trboveljčane, imetnike različnega gradiva o rudarjih in njihovem življenju, če nam jih za namene stalne razstave ali za digitalizacijo (pripravo foto, video posnetkov in/ali skeniranje) odstopijo.

 

Poziv_za_predmete

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top