Zašvicaj za dober namen!

Lansko leto je v SPIN centru Izlake Uroš Stoklas kolesaril 48 ur za dober namen. Letos pa smo dogodek nadgradili in ga preimenovali v Dobrodelnih 24 ur športa z geslom »Zašvicaj za dober namen«. Uroš je tokrat kolesaril 24 ur, družbo pa so mu z dodatnimi dejavnostmi delali številni športniki in obiskovalci.

Prireditev se je začela v petek, 5.4.2019 ob 20 uri v SPIN centru Izlake. Prve tri ure so Uroša spremljali številni športniki, med njimi tudi Peter Kauzer in člani Slovenske kegljaške reprezentance, podporo pa so mu z obiskom izkazali tudi njegovi sotekmovalci iz kegljaške ekipe Zaprešič, s katerimi je Uroš letos osvojil Svetovni pokal in Ligo prvakov.

Ponoči so mu družbo s tekom na tekaški stezi delali tekači Tekaške skupine Zagorska dolina s Tomasom Ivačičem na čelu.

Sobota se je pričela pestro z jutranjim treningom, telovadbo malčkov in šolarjev Osnovne šole dr. Slavko Grum, katerim je bila ta prireditev tudi namenjena. Nekaj najmočnejših in najbolj zagrizenih športnikov pa se je pomerilo v izzivu, sestavljenem iz skoka na zaboj, metanjem dvajset kilogramske žoge skozi obroč in sklec. Uroša so prišli spodbujati tudi nekdanji slovenski nogometni reprezentant Mišo Brečko, sankač olimpionik Domen Pociecha in eden najtrofejnejših slovenskih kegljačev Boris Benedik, ki so skupaj s športnimi navdušenci spremljali Uroša na kolesih in tekaški stezi.

Člani Uroševe RAAM ekipe so obiskovalcem pripravili krajše predavanje o kolesarsko dirki čez Ameriko – RAAM, na kateri je Uroš nastopil trikrat, udeležiti pa se jo namerava tudi prihodnje leto.

V zadnji uri so Urošu udeleženci prireditve pospremili s treningom na kolesih. Z dodatno energijo je presegel želenih 800 kilometrov dobre pol ure pred koncem, na koncu pa se je števec ustavil pri 822 kilometrih.

Prireditelji, Uroš Stoklas, Igor Trampuž, SPIN center Izlake in njihove ekipe se zahvaljujejo udeležencem in donatorjem prireditve, ki se niso izkazali samo v športu, temveč tudi z dobrodelnostjo, saj so prispevali okroglih 3000 evrov, ki so v celoti namenjeni Osnovni šoli dr. Slavko Grum.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top