Zasavski VDC Zagorje z dodatnimi računalniki

»Z novimi računalniki bomo poskrbeli, da bodo naši uporabniki lahko izboljšali računalniško znanje ter ostali vsestransko aktivni,« z navdušenjem pripoveduje Špela Režun, direktorica zasavskega VDC Zagorje po prejemu novih računalnikov, ki so jih prejeli kot donacijo podjetja Dewesoft.

»V manj kot tednu dni od naše prošnje so bili računalniki že pri nas. In to novi računalniki! Hvala Dewesoftu in dr. Juretu Knezu za hiter odziv,« je navdušeno komentirala donacijo treh novih računalnikov. Računalnike je v imenu Dewesofta dostavil Klemen Butja, medtem ko je Dewesoftov dobavitelj, podjetje RHS, dodalo miške in podloge.

»Računalnike potrebujemo, da bomo izboljšali računalniško pismenost naših uporabnikov pa tudi njihovo vključenost v različne dejavnosti, saj smo organizacijsko, zaradi varnosti, še vedno ločeni po mehurčkih,« pojasnjuje direktorica zasavskega VDC Zagorej.

Tako bodo v prihodnje lažje izvajali aktivnosti na daljavo, kot so joga, slikarske delavnice, opismenjevanje, branje, ples, telovadba, potopisna predavanja, lažje bo delovala tudi skupina za opolnomočenje.

V zasavski VDC je dnevno vključeno 148 uporabnikov v enotah v Zagorju in Litiji, stalno pa v njihovih enotah bivanja Ribnik 1 in 2 ter Podvelnarji biva 27 stanovalcev.

 

Donirani računalniki, ki jih je priskrbel Dewesoft, bodo stanovalcem 3 enot bivanja omogočili izboljšati njihova znanja in še naprej ostati vsestransko aktivni ter medsebojno povezani. Ob vsem tem pa jim bodo pomagali tudi pri ohranjanju živih stikov z domačimi, četudi na daljavo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top