Zasavski šahisti v 1. ljubljanski ligi

Šah je igra, ki se igra večinoma v zaprtem prostoru. Vendar so gledalci ali bolje opazovalci vseeno zaželeni. T.i. ,, kibiciranje,, mora biti tiho in brez pripomb in prišepetavanj.

Obe zasavski ekipi, ki nastopata v 1. ljubljanski ligi v šahu, s svojim ratingom kotirata zelo visoko. Zato so tudi pričakovanja obeh ekip visoka.
V drugem kolu sta obe ekipi igrali doma. ŠK Rudar je okrepil svojo ekipo in pričakovati je bilo zanesljivo zmago. ŠK Zagorje je doma igral z LPP Zelenci, ki so po prvem kolu celo delili prvo mesto.
ŠK Zagorje v postavi: Perič Bernard, Jazbec Hinko, Babič Miroslav in Bajraktarevič Bajro je zabeležil vse štiri zmage in se z visoko zmago s 4 : 0 zavihtelo na prvo mesto na lestvici, po odigranem 2. kolu.
Šahistom Rudarja je veliko bolje kazalo, kot pove sam rezultat. Vendar je šah igra, kjer moraš paziti do konca. Majhen taktični udar, ki ga ne vidiš in že se tok partije obrne v drugo smer.
Rezultat 2 : 2  je bolj v korist Medvod kot Rudarja, Na prvi deski je izgubil Zalokar Uroš, Bregar Rudi remiziral, Medvešek Janez zmagal in Ibrakič Hajrudin remiziral.
šah rudar 03

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top