Zasavski PUM se je predstavil v Bruslju

Na konvenciji o evropskih izhodiščih proti revščini in socialni izključenosti, ki je potekala od 5. do 7. decembra v Bruslju, je 25 evropskih držav predstavilo zgledne primere s področja socialne vključenosti.

Slovenijo je predstavljal Regionalni center za razvoj oziroma izvajalci programa Projektno učenje za mlajše odrasle, bolj znanega pod kratico PUM Zasavje. Program, ki ga sofinancira Evropski socialni sklad, je primer dobre prakse dela z brezposelnimi mladimi brez formalne izobrazbe.

Predstavitve so potekale v obliki kratkih štiriminutnih sestankov s skupinami udeležencev, ki so jih zanimali predstavljeni programi. Udeležilo se jih je 125 predstavnikov evropskih in nacionalnih organov in ustanov s področja dela z ranljivimi ciljnimi skupinami. Zanimanje za program PUM je bilo veliko, največ vprašanj pa je bilo o vlogi mentorja, načinu dela v programu, profilu udeležencev ter o metodah motivacije za vključitev v program. Predstavnici PUM Zasavje sta izpostavili tudi težavo, saj za ta program od septembra prihodnje leto ni več načrtovanih sredstev. Izrazili sta upanje, da bo tudi to priznanje pripomoglo k temu, da bo oblast po tem datumu in v okviru nove evropske finančne perspektive zagotovila sredstva za izvajanje tega učinkovitega programa za zmanjševanje socialne izključenosti.

Avtor: Roman Rozina, RCR Zasavje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top