Zasavski disco plesalci odlični na svetovnem prvenstvu

Plesna šola Urška Zagorje s plesalci iz Zasavja se je izjemno uspešno odrezala na Svetovnem prvenstvu v disco plesih v Torinu v Italiji, ki je potekalo od 9. do 12. oktobra 2014.

Po velikih uspehih na vseh kvalifikacijskih turnirjih, na državnem prvenstvu in na pokalnem prvenstvu v plesni sezoni 2013/2014 so se plesalci Plesne šole Urška Zagorje in trenerki Katarina Maček ter Tanja Kucler udeležili še Svetovnega prvenstva v disco dance disciplini v olimpijskem Torinu v Italiji.

Prvi tekmovalni dan 9. 10. 2014 sta uspešno tekmovali pionirski dvojici, pomerili sta se v hudi konkurenci 63 dvojic. Anja Tori in Anja Leskovar sta se uvrstili na odlično 16. mesto, Pika Naglav in Klara Kovač pa na zelo dobro 56. mesto.

Drugi tekmovalni dan 10. 10. 2014 sta se na tekmovanju dvojic mladincev med 86 pari pomerila tudi naša mladinska para. Luka Kotnik in Nika Leskovar sta se prebila vse do finala in osvojila neverjetno 5. mesto, Ema Kurent in Maks Denis Hriberšek pa sta uspeh dopolnila z uvrstitvijo na zelo dobro 64. mesto v svetovnem merilu.

Tretji tekmovalni dan 11. 10. 2014 so v najštevilčnejših kategorijah plesale solistke med pionirkami in mladinkami. Med 119 pionirskimi plesalkami si je Anja Leskovar priplesala 59. mesto, Nana Pavšek in Mia Hrvačanin pa 88. Mesto. Nika Leskovar se je v mladinski starostni kategoriji prebila naprej tri kroge tekmovanja in končala na 35. mestu med 127 plesalkami.

Zadnji tekmovalni dan 12. 10. 2014 pa so plesali: solista mladinca Luka Kotnik in Maks Denis Hriberšek, mladinska mala skupina Energy in članska mala skupina Dive. Luka Kotnik je ponovno potrdil, da sodi v finale in si priplesal izjemno 5. mesto. Prav tako zelo uspešno se je odrezal Maks Denis Hriberšek, ki je bil na 19. mestu od 24 mladincev v svetovnem merilu. Mladinska formacija Energy se je v hudi konkurenci 42 mladinskih skupin prebila v naslednji krog in se uvrstila na 21. mesto. Za kronanje uspehov tega svetovnega prvenstva so poskrbele naše članice Dive, ki so se med hudo konkurenco 36 članskih malih skupin v dveh krogih prebile vse do polfinala in osvojile čudovito 10. mesto.

Svetovno prvenstvo v disco dance v Torinu v Italiji za Plesno šolo Urška Zagorje, prav tako pa za celotno reprezentanco 140 plesalcev iz Slovenije predstavlja pomemben mejnik, saj so naši plesalci dokazali, da se lahko uveljavimo tudi v mednarodni konkurenci, čeprav v disco disciplini nimamo ravno dolge tradicije. S čudovitimi uvrstitvami, dvema finalnima in enim pofinalnim nastopom na svetovnem parketu pa so se končno obrestovali dobro delo, vztrajnost ter veliko porabljenega časa.

Solze sreče na licih Katarine in Tanje ter pokali v rokah plesalcev so zelo dragocena vzpodbuda za še eno plesno sezono, ki se je že začela.

Parčki_original(1) solisti_original(1)

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top