Zasavski derbi Zagorjanom

Zagorje : NK Rudar Trbovlje 2:0 (0:0)
 Sobota, 1. 6. 2013 ob 17. uri, Zagorje ob Savi

Gledalcev: 1500

NK Rudar Trbovlje: Ivačič Aljaž (V), Kešina Igor, Jurić Antonio (63′ Cvjetić Dejan), Karamarković Nebojša, Klančar Peter (86′ Laznik Jure), Brečko Jure, Drnovšek Rok, Holešek Jan, Berger Jan, Memišević Damir (K), Ristić Vukašin (74′ Kaltak Denis)

Zaključen je še en Zasavski derbi, ki so ga tokrat na domačem igrišču dobili domačini. Na tekmi se je zbralo lepo število gledalcev in navijačev obeh navijaških skupin, ki sta z glasnim navijanjem dali posebno težo tekmi. Dogajanje ob igrišču je bilo na nivoju Prve lige, na igrišču pa na tretje ligaškem nivoju, saj z izjemo obeh vratarjev nihče od igralcev ni posebej izstopal od povprečja.

 

V prvem polčasu sta bili ekipi povsem enakovredni na igrišču. Knapi so imeli dve lepi priložnosti za zadetek, vendar je bil tokrat odlični Gracar obakrat na pravem mestu. V prvem poizkusu je ubranil strel z glavo Ristiću, pri drugem pa je bil na pravem mestu po odličnem poizkusu Memiševića iz prostega strela. Tudi vratar Rudarja Ivačič se je v prvem polčasu nekajkrat odlično izkazal. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 0:0.

 

Na začetku drugega polčasa so imeli rahlo pobudo na igrišču domačini, ki so bili tudi bolj nevarni. Knapi so svoje priložnosti iskali predvsem iz protinapadov. V 66. minuti pa je po odbijanju v vratarjevem prostoru Rudarja padel igralec Zagorja, ki naj bi ga podrl Drnovšek. Glavni sodnik je brez oklevanja pokazal na belo točko in s to potezo vplival na potek tekme. Iz enajstih metrov je bil za Zagorje uspešen Vozelj. Nato so knapi poizkušali priti do izenačenja, vendar brez pravega uspeha, saj sta jih sodniška odločitev in prejet zadetek spravila povsem iz tira. V 82. minuti je bil za Zagorjane uspešen še Prašnikar, ki je postavil končni rezultat derbija. Knapi so do konca srečanja poizkušali zadeti vsaj častni zadetek, vendar jim to ni uspelo.

 

Žalostno je edino dejstvo, da je ponovno na potek srečanja vplival glavni sodnik s svojo odločitvijo, kar se nam je v letošnji sezoni dogajalo prepogosto. Obe ekipi sta bili na igrišču povsem enakovredni, vse do prvega prejetega zadetka, ki je močno vplival na nadaljevanje srečanja.

 

Posebno pohvalo si zaslužijo združeni navijači Kamnita in Torcida Trbovlje, ko so se na tekmo odpravili peš. Na tekmi se jih je zbralo zelo lepo število, ki si ga na gostovanjih lahko želi vsaka ekipa. Po ocenah se jih je v Zagorju zbralo kar 250. Navijači, hvala vam za podporo!

 

Ekipa Rudarja je v letošnji sezoni izpolnila svoj cilj, to je obstanek v 3. SNL. V nedeljo, 9. 6. 2013 ob 18. uri pa knape čaka še zadnja prvenstvena tekma v letošnji sezoni, ko v Trbovlje prihaja ekipa Bilje, ki zaseda zadnje mesto na lestvici in je že izpadla iz 3. SNL. Fantje si zaslužijo podporo s tribune tudi na tej tekmi, kot zahvalo za trdo delo v letošnji sezoni ter obstanek v 3. SNL. Vabljeni!

 

NK Rudar, Tomaž Radič

 

 

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top