Zasavska liga Felix

V Športnem društvu Felix Zasavje bomo ob koncu novembra že drugo leto pričeli z igranjem Zasavske lige Felix. Prvi krog bo odigran v nedeljo, 24. 11. 2013. Zasavska liga Felix je ženska košarkarska liga, v kateri sodelujejo šole na katerih Športno društvo Felix izvaja svojo košarkarsko šolo. ŠD Felix ima svojo košarkarsko šolo po celem Zasavju, na sedmih osnovnih šolah in dveh podružničnih šolah. Proces poteka v obliki krožka in sicer 45 minut. Krožek lahko obiskujejo dekleta od prvega do petega razreda in je brezplačen. Vrhunec košarkarska šola doseže na velikem novoletnem turnirju, ki ga društvo organizira ob koncu koledarskega leta.

 

V društvu smo mnenja, da je potrebno še dodatno motivirati učenke za obiskovanje košarkarskih krožkov. V ta namen smo ustanovili Zasavsko ligo Felix, kjer bodo šole tekmovale po ligaškem sistemu, torej vsak igra z vsakim. Liga bo potekala od novembra do marca.

Zavedamo se, da je fizična moč med dekleti, ki obiskujejo 5. razred bistveno večja od tistih, ki obiskujejo 1. in 2. razred. Zaradi tega smo določili takšna tekmovalna pravila za ekipe, da na svoj račun pridejo tudi mlajše igralke.

Po končanem 9. krogu, ko bodo vse ekipe odigrale vse tekme, se najboljše štiri ekipe uvrstijo na zaključni turnir. Zaključni turnir bo potekal v eni od športnih dvoran v Zasavju. Lanskoletni finalni turnir je potekal v Športni dvorani Polaj, prvakinje pa so postale igralke Osnovne šole Trbovlje. Jim bo tudi letos uspelo obdržati naslov?

Tekme Zasavske lige Felix bo obiskoval tudi popularni Slonček Felix, seveda pa ne bo manjkal tudi na zaključnem turnirju tekmovanja.

Več informacij o Zasavski ligi Felix si lahko preberete na spletni strani www.zasavskaliga.com

Napovednik prireditev:

Sobota, 7. 12. ob 12.00 – kadetska tekma ŠD Felix Zasavje : ŽKK Pomurje, Športna dvorana Polaj

 

Sobota, 21. 12. ob 9.30 uri – Veliki novoletni turnir ŠD Felix

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top