Zasavc leta 2013 sta Jure Knez in Andrej Orožen!

Uredniški odbor Zasavskega tednika je pripravil izbor Zasavc leta 2013. V širšem izboru se je pojavilo veliko imen uspešnih Zasavk in Zasavcev, ki so v letu 2013 »prebijali zidove, postavljali nove mejnike, dokazovali nemogoče, uspešno delovali v Zasavju in svetu.«

Po tehtnem premisleku in težkem mnenjskem boju med člani uredništva so sprejeli naslednje nominacije:

  • Chipolo team,
  • Matevž Luzar,
  • Jure Knez in Andrej Orožen,
  • Tomaž Praunseis,
  • Majda Škrinar Majdič.

Včeraj, 17. aprila 2014, pa so na slavnostni prireditvi v Delavskem domu Zagorje ob Savi predstavili vse nominirance in izbrali najboljše (najboljša) med najboljšimi: Jureta Kneza in Andreja Orožna (»Dewesoftowca, ki sta premerila svet!«).

Andrej Orožen in dr. Jure Knez sta lastnika in soustanovitelja podjetja Dewesoft z odvisnimi družbami v Avstriji, Nemčiji, Singapurju in ZDA. Podjetje, ki proizvaja merilne inštrumente in programske ter strojne rešitve najzahtevnejših meritev v avtomobilski, letalski, transportni in drugih industrijah, civilnem inženiringu in energetiki, dosega dva in pol krat višjo dodano vrednost kot znaša ta v panogi, trikrat višje prihodke na zaposlenega, rast donosnosti kapitala, ki v panogi trenutno pada, in izjemno rast čistega dobička.Podjetje, ki dosega 86-odstotni delež prodaje na tujih trgih, se uspešno uveljavlja prav z osvajanjem tržne niše v inovativnih rešitvah meritev, s katerimi pospešeno prodira tudi z lastnimi podjetji na trge EU, ZDA, Azije in Rusije. Inovacije, ki predstavljajo preko ene tretjine proizvodnega programa, razvija lastna skupina razvojnikov, saj ima kar 60 odstotkov zaposlenih visoko oziroma višjo izobrazbo. Tako je podjetje tudi prejemnik številnih prestižnih nagrad, med katerimi je tudi nagrada vesoljske agencije NASA za najboljši tehnološki dosežek za njihov merilnik DEWE-43. Razvojna strategija s poudarkom na lastnem znanju in inovativnih pristopih s celovito ponudbo naročnikom prilagojenih rešitev zagotavlja odprte možnosti nadaljnjega razvoja in rasti podjetja. (vir: GZS)

Juretu in Andreju iskreno čestitamo tudi v našem uredništvu!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top