Zanimivi projekti trboveljskega novomedijskega vrtca

Vrtec Trbovlje je kot Novomedijski vrtec v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje sodeloval pri projektu Žive razglednice mojega mesta. Projekt se je izvajal v najstarejših skupinah od 5-6 let, namen projekta pa je bil, da si otroci izberejo objekt v bližini vrtca, ga spoznajo in tudi predstavijo.

Podprojekti na temo našega mesta, ki so nastali v sklopu projekta so: Včasih kopalnica, danes bazen; Tu so doma pravljice, naša knjižnica; Strojna tovarna Trbovlje izginja; Rudnik, naša zgodovina; V domu lutk, risank, petja in plesa. Izdelki, ki so pri tem nastali – fotografije, videi in poročila – bodo predstavljeni staršem in širši javnosti, projekt pa bo kot primer dobre prakse predstavljen tudi na strokovnih srečanjih, ki jih organizira Ministrstvo za šolstvo.

Ponosni smo, da imamo poleg Delavskega doma Trbovlje, ki se aktivno ukvarja z novomedijskimi vsebinami, tudi novomedijski vrtec, ki otrokom omogoča, da se že od malih nog seznanjajo s tehnologijami in se skozi različne vrste aktivnosti učijo varne uporabe novodobnih elektronskih naprav, posredno pa učijo tudi promocije, nastopanja, spoznavajo turizem in pridobivajo ostala znanja, ki jim bodo prišla kasneje prav.

FOTO: Vrtec Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top