Zaključno srečanje članov Kluba ljubiteljev Mrzlice za leto 2015

Jubilejno 20. srečanje članov Kluba ljubiteljev Mrzlice je bilo v soboto 16. januarja 2016, ob 18. uri, v Planinskem domu na Mrzlici. Vreme je bilo ugodno za ta čas tako, da je bila pot na prireditev nezahtevna. Snega je bilo le za vzorec tako, da je samo temperatura, ki je bila pod ničlo, kazala na to, da je čas zime.

Na srečanju se je zbralo okrog 40 članic in članov. Nekoliko manj kot ponavadi je bilo Savinjčanov, ki so imeli na ta dan tradicionalni pohod na goro Oljko. Srečanje je povezoval dolgoletni član in koordinator Kluba Bojan Gorjup, ki je uvodoma pozdravil vse prisotne ter jim čestital za vztrajnost in odrekanje drugim aktivnostim zato, da so, preko celega leta, prihajali na Mrzlico. Zahvalil se je tudi oskrbnici gospe Milici Burger za njene tople sprejeme ob prihodu, prijazne nasmehe in odlično kulinariko, ki ob obisku koče vedno pripomorejo k prijetnem vzdušju. V nadaljevanju je navzoče seznanil z novico, da so tudi predstavniki Turističnega društva Trbovlje opazili vsestransko aktivnost in trud naše oskrbnice Milice, da na Mrzlico privabi čim več ljubiteljev narave in so ji za to njeno dejavnost, na tradicionalni prireditvi ZLATA VRTNICA, podelili posebno priznanje za promocijo Trbovelj v ožjem in širšem slovenskem ter občasno tudi evropskem prostoru. Sledil je dolg in prisrčen aplavz. Iskrene čestitke naši Milici!

 

Po uvodnem nagovoru koordinatorja Kluba je vse zbrane pozdravil tudi predsednik Planinskega društva Trbovlje Matjaž Kilar, ki se je zbranim zahvalil za zvestobo planinski koči na Mrzlici, jim zaželel prijetno počutje na srečanju ter jih pozval, naj tudi v bodoče tako pridno obiskujejo ta razgleden vrh in prelepo planinsko postojanko nad Savinjsko dolino in Zasavjem. Za tem je besedo ponovno prevzel Bojan Gorjup in prisotne seznanil s statističnimi podatki in rezultati članic in članov Kluba v letu 2015. Najprej je prisotne seznanil s podatki o doseženih rezultatih po podklubih, nato pa je nanizal še podatke o številu pohodnikov, številu opravljenih pohodov, podatke po regijah, spolu in krajih iz katerih so prihajali člani oziroma pohodniki v letu 2015. Na osnovi evidentiranih podatkov in iz njih izpeljane statistike je bilo razvidno, da je v letu 2015 Klub ljubiteljev Mrzlice štel 62 članov, ki so opravili skupaj 5689 pohodov na Mrzlico, kar je nekoliko manj, kot v predhodnem letu. Na enega člana-pohodnika je v letu 2015 odpadlo v povprečju 92 pohodov, kar je enako kot eno leto poprej. Opažamo, da se nekateri pogosti obiskovalci Mrzlice, na žalost, ne vpisujejo kod člani Kluba, zato jih naprošamo, da se nam pridružijo in s tem prispevajo svoj delež k boljšim rezultatom svoje regije. Iz treh zasavskih krajev je na Mrzlico prihajalo 36 članov ali 58% in so opravili 3452 ali 61% pohodov, kar v povprečju pomeni cca 96 pohodov na enega člana. Iz 15 krajev v Savinjski dolini pa je prihajalo 26 članov ali 42% in so opravili 2237 ali 39% pohodov, kar v povprečju pomeni cca 86 pohodov na enega člana, Iz navedenih podatkov izhaja, da so bili, v letu 2015, člani Kluba ljubiteljev Mrzlice iz Zasavja nekoliko (za okrog 10%) bolj pridni pohodniki od svojih planinskih prijateljev iz Savinjske doline.

 

Največ članov-pohodnikov je prihajalo iz Trbovelj in to kar 32, ki so skupaj opravili 3069 pohodov, kar predstavlja 54% od skupnega števila vseh pohodnikov. Trije člani so bili iz Hrastnika in eden iz Zagorja. Drugi kraj po številu pohodnikov je bil Žalec s 7 pohodniki, ki so opravili 12% vseh pohodov. Po 2 pohodnika sta prihajala še iz Celja, Šešč, Griž, Šempetra in Petrovč, iz ostalih 10-ih krajev Savinjske doline pa še po eden pohodnik.

 

Od skupnega števila pohodnikov-članov Kluba je bilo 48 moških, kar predstavlja 78% in 14 žensk, kar predstavlja 22% od skupnega števila članov. Glede na lansko leto je opazen večji upad ženskih članic kot moških.

 

STAREŠINA KLUBA LJUBITELJEV MRZLICE ZA LETO 2015 je že tretjič zapore postal KUKENBERG ANDREJ iz Trbovelj, ki je Mrzlico, v tem letu, obiskal kar 360 krat. ISKRENE ČESTITKE!

 

Po razglasitvi rezultatov je besedo prevzela najzaslužnejša organizatorka srečanja in donatorica vseh nagrad oskrbnica Milica Burger, ki se je ob tej priliki, vsem članom Kluba, zahvalila za tako številčne obiske in jim zaželela prijetno druženje z željo, da bi z obiskovanjem Mrzlice nadaljevali tudi v letu 2016. Nato je najboljšim in s tem tudi najzvestejšim pohodnikom razdelila lepa praktična darila ter vse prisotne počastila z brezplačno večerjo. Za dobro razpoloženje pa je priskrbela še harmonikar tako, da je srečanje potekalo v res prijetnem vzdušju.

 

Na koncu vabimo vse dosedanje in tudi morebitne nove člane in druge ljubitelje narave, da s to plemenito in vsestransko planinsko dejavnostjo nadaljujejo tudi v letu 2016. Oskrbnici Milici pa želimo še obilo zdravja in da bi nas še naprej razvajala s svojo gostoljubnostjo in, da bi tudi v bodoče tako nesebično pomagala pri organizaciji zaključnega srečanja članov Kluba ljubiteljev Mrzlice.

 

POROČILO IN FOTOGRAFIJE: Srečanje članov Kluba ljubiteljev Mrzlice, 16.1.2016

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top