Zaključni turnir Zasavske lige Felix

V soboto, 13. junija, je potekal zaključni turnir Zasavske lige Felix, ki je namenjena za vsa dekleta od 1. do 5. razreda, ki obiskujejo Košarkarsko šolo ŠD Felix Zasavje ali trenirajo v selekcioniranih ekipah.

Celotno tekmovanje, ki ga organizira Športno društvo Felix Zasavje je tokrat potekalo malce drugače, kot prejšnji dve leti. Sistem je bil turnirski, kar se je izkazalo za izredno dobro potezo, saj so se vse košarkarske šole pomerile isti dan, v isti telovadnici, s tem pa smo prispevali tudi k večim odigranim tekmam tekom lige. Dobra odločitev trenerjev in uprave društva pa je bila tudi ta, da smo tokrat naredili ločeno šolske in občinske ekipe. Šolske ekipe so bile sestavljene iz igralk, ki pred začetkom lige še niso trenirale v selekcioniranih ekipah, ampak so bile vključene le v košarkarsko šolo (naj omenimo, da je letos košarkarska šola na večini šol potekala kar 2 krat tedensko, kar se je na tekmah poznalo predvsem v košarkarskem znanju igralk). Občinske ekipe pa so bile sestavljene iz igralk, ki trenirajo v selekcioniranih ekipah v občinah Trbovlje, Zagorje ob Savi in Hrastnik. Tam, kjer je selekcija deklet do 5. razreda manjša, so nam na pomoč priskočile starejše igralke iz košarkarske šole. Z oblikovanjem šolskih in občinskih ekip smo prispevali k enakomernim nasprotnicam, ki se niso bistveno razlikovale po košarkarskem znanju in tako k bistveno bolj zanimivim in napetim tekmam.

Posamezne ekipe so se tako tekom lige medsebojno pomerjale. Šolske ekipe so odigrale kar 33 tekem in skupno dosegle kar 1041 točk. Občinske ekipe pa so skupaj odigrale 16 tekem, skupno število točk pa je bilo 763. V sklopu Zasavske lige Felix je bilo tako odigranih 49 tekem in zabeleženih 1804 točk.

Tako smo na turnirju dobili dva prvaka Zasavske lige – prvaka šolskih ekip, to je bila KŠ Ivana Skvarče iz Zagorja in prvaka občinskih ekip, to pa je bila v ligi neporažena selekcija Trbovelj.

KONČNA RAZVRSTITEV ŠOLSKIH EKIP:

1. mesto: KŠ Ivana Skvarče

2. mesto: KŠ Tončke Čeč

3. mesto: KŠ Kisovec-Izlake

4. mesto: KŠ Toneta Okrogarja

5. mesto: KŠ Trbovlje

6. mesto: KŠ Ivana Cankarja-Alojza Hohkrauta

 

KONČNA RAZVRSTITEV OBČINSKIH EKIP:

1. mesto: KŠ Trbovlje

2. mesto: KŠ Zagorje

3. mesto: KŠ Hrastnik

 

Namen turnirja pa ni bil le v tekmah, temveč tudi v druženju in spoznavanju med vrstnicami iz iste regije, kar je našim dekletom dobro uspevalo. Veselilo nas je predvsem to, da so bila  kljub svoji tekmovalnosti pripravljena priskočiti na pomoč in povsem borbeno zaigrati za drugo šolo, ko le-ta ni imela dovolj predstavnic. Bravo punce! Dodatno pa smo turnir popestrili še z različnimi tekmovanji v metih na koš. V tekmovanju v metih na koš s črtkane črte za šolske ekipe je po dolgi borbi zmagala Ula iz KŠ Ivana Skvarče. V prostih metih za šolske ekipe je zmagala Lea iz KŠ Ivana Cankarja, za občinske ekipe pa Kim s selekcije Trbovelj. Občinske ekipe so tekmovale tudi v trojkah, zmagovalka pa je bila prav tako Trboveljčanka, Julija. Podelili pa smo tudi nagradi za Zasavski bojevnici 2015 – ta naziv sta si letošnjo sezono delili članski igralki Nika Razgoršek in Špela Kosem.

Dekleta so tako tekom lige, kot tudi na zaključnem turnirju, pokazala ogromno novega košarkarskega znanja, očitno pa je bilo tudi napredovanje iz tekme v tekmo. Na tem mestu bi še enkrat pohvalili naše mlade košarkarice za njihovo borbenost in pridobljeno znanje, zahvalili pa bi se tudi staršem za vso podporo in športno spodbujanje mladih športnic. Zahvale pa tudi najboljši slovenski igralki in prvi slovenski igralki, ki bo nastopila v WNBA, Niki Barič – mladi Trboveljčanki, ki je podelila priznanja, medalje in pokale šolskim ekipam.

Trenerji in uprava Športnega društva Felix Zasavje vsem skupaj želimo lepe počitnice in na svidenje spet v septembru, ko bomo v košarkarski šoli pridno začeli s treniranjem in pripravami na Zasavsko ligo Felix sezone 2015/16.

zakljucni-turni-felix-1 zakljucni-turni-felix-2 zakljucni-turni-felix-3 zakljucni-turni-felix-5

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top