Zaključna prireditev Zasavskih pripovedk

V okviru projekta Dvig socialnega in kulturnega kapitala je naša mreža šol jeseni 2013 objavila razpis Zasavske pripovedke in ga posredovala zasavskim šolam.

Pri pisanju pripovedk so učenci in dijaki informacije o izvoru krajevnih imen pridobili od staršev, starih staršev, sosedov, uporabili pa so tudi svojo domišljijo. In tako so nastale pripovedke, ki so jih ilustrirali ter poslali na razpis. Tako je prispelo 26 literarnih del in več kot 40 ilustracij. Razpisna komisija je pripovedke in ilustracije pregledala ter izbrala 12 najboljših z ustreznimi ilustracijami.

Tako je v četrtek, 27. februarja 2014, v večnamenskem prostoru Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje potekala zaključna prireditev Zasavske pripovedke, na katero so bili povabljeni vsi avtorji , ki so sodelovali na razpisu, ter njihovi starši. V sklopu prireditve je nekaj avtorjev tudi prebralo svoje pripovedke, Maruša Stoklasa Drečnik, profesorica slovenščine na GESŠ Trbovlje, pa je obiskovalcem povedala še nekaj zanimivih zgodb iz zasavskih krajev, katere je odkrila med raziskovanjem gradiva za magistrsko nalogo. Vsi avtorji najboljših pripovedk in ilustracij so v dar dobili zgoščenko z zbirko Zasavskih pripovedk, prav tako je po eno zgoščenko prejela vsaka šola.

Zadovoljni obrazi učencev in obiskovalcev, ki so napolnili večnamenski prostor GESŠ Trbovlje, ter veselo vzdušje na prireditvi, so tako dodali še zadnji košček k mozaiku tega uspešnega projekta.

zasavske pripovedke 1

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top