Zaključna prireditev projekta Nova generacija ved o življenju

Medgeneracijsko in medregijsko sodelovanje dijakov, mentorjev ter vrhunskih znanstvenikov, z namenom pridobivanja znanja, zgodnjega vključevanja v vrhunske raziskave in razmišljanje o etničnih vprašanjih znanosti – to so bili glavni cilji več kot uspešnega projekta Nova generacija ved o življenju, ki je bil zaključen v ponedeljek, 25. 8. 2014, z zaključno konferenco v Kongresnem centru Brdo, kjer so bili predstavljeni dosežki projekta (okrogle mize, ekskurzije, tabori, raziskovalne naloge, delavnice itd.).

Konferenca je bila sestavljena iz dveh delov. V prvem so nas nagovorili minister, profesorji, ravnatelji, koordinatorka projekta, direktor kemijskega inštituta in vodja projekta. Drugi del konference pa so namenili nam, dijakom, in našim raziskovalnim nalogam. Ugotovitve in spoznanja smo predstavili v obliki postrov, nekateri pa tudi v obliki ustne predstavitve.

Tako se je zaključil projekt, v katerem smo sodelovali tudi dijaki in profesorji GESŠ Trbovlje. Upam pa, da se z zaključkom projekta ni zaključilo tudi sodelovanje dijakov in vrhunskih znanstvenikov ter v projekt vključenih inštitucij. Že vnaprej pa se veselim novih projektov, ki nam bodo zopet odprli vrata v svet znanosti.

Zakljucna_prireditev_NGRVZ_Brdo_07

Zakljucna_prireditev_NGRVZ_Brdo_06

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top