Zaključek projekta Bralci priporočamo in obisk Toneta Partljiča

Tudi v letošnjem letu smo v okviru projekta Bralci priporočamo v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje obiskovalce spraševali o knjigah, ki so jih prebrali in so jim bile tako všeč, da bi jih priporočili tudi drugim.

Vprašalnike za projekt smo delili knjižničarji na oddelku za odrasle, na mladinskem oddelku in tudi v enoti Dom svobode – odgovorov in torej knjig vrednih branja, se je nabralo kar nekaj. Projekt smo zaključili v sredo, 10. junija, z večerom, ki je združil odlomke iz knjig, ki so jih priporočili naši bralci ter jih prepletel z mislimi slovenskega pisatelja in dramaturga Toneta Partljiča. Partljiča je skozi obujanje spominov in pripovedovanje hudomušno-trpkih zgodb vodila direktorica knjižnice, Simona Solina. V slišanem so uživali vsi prisotni, ki so se s Tonetom Partljičem smejali in na trenutke tudi potočili kakšno solzo, ob zaključku večera pa z njim tudi intimneje poklepetali.

S tem večerom smo v Knjižni Toneta Seliškarja Trbovlje sklenili sezono dogodkov, s katerimi smo skozi celo leto skrbeli za širjenje dobrega o knjigah in njihovih avtorjih ter drugih književnih ustvarjalcih ter tako skrbeli tudi za širjenje bralne kulture v lokalni skupnosti. Kot je ob koncu večera dejala Simona Solina, vas bomo z literarnimi dogodki spet razvajali v septembru, ko bomo kot prvega gostili pesnika Cirila Zlobca (16.9.2015).

partlij3

partlji2

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top