Zaključek ligaških tekmovanj v streljanju

Sezona v streljanju z zračnim orožjem se počasi zaključuje in bo dosegla svoj vrhunec z državnim prvenstvom, ki bo v izvedbi strelskega društva 1956 Trbovlje potekalo 2. in 3. aprila v športni dvorani osnovne šole Trbovlje.

Konec tedna so se zaključila ligaška tekmovanja tako na državnem kot tudi regijskem nivoju. Najuspešnejši so bili tekmovalci z zračno puško v 1.B državni ligi, saj je ekipa Oto Strakušek, Maja Kočar in Martin Strakušek po igri desetink kroga osvojila drugo mesto na zadnjem turnirju in se v skupnem seštevku prebila na drugo mesto, kar jim zagotavlja napredovanje v 1.A državno ligo v naslednji sezoni.

Nekoliko manj sreče je imela ekipa Bogdan Slanšek, Nejc Slanšek in Mojca Pörš v streljanju s pištolo. V tesnem obračunu ekip za obstanek v 1.B državni ligi so kljub svojemu najboljšemu rezultatu v sezoni osvojili deseto mesto med dvanajstimi ekipami in končali v skupnem seštevku na enajstem mestu, kar pomeni selitev v 2. državno ligo.

Uspešno pa so končali nastope v regijski ligi člani s serijsko zračno puško, saj so v skupnem seštevku, tako ekipno kot posamezno Sašo Korbar, prepričljivo osvojili prvo mesto.

Z zmago v skupnem seštevku regijske lige pa se lahko pohvali tudi ekipa pionirjev strelskega društva 1956 Trbovlje in v posamezni konkurenci Blaž Kaluder med mlajšimi pionirji.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top