Zagorjani na kolenih, knapi tokrat boljši

Ves teden je bil v znamenju priprav in pričakovanj na najbolj pomembno tekmo za vse Zasavce, ki kakorkoli spremljajo nogomet ali šport. Na Rudarju se je po dolgem času ponovno zbralo zelo lepo število gledalcev in navijačev, ki so glasno vzpodbujali domačo ekipo.

NK Rudar Trbovlje : Zagorje 2:1 (1:0)

Stadion Rudar, 10.11.2012 ob 14:00

gledalcev: 1500

NK Rudar Trbovlje: Ivačič Aljaž (V), Marijan Primož (46′ Drnovšek Rok), Mrvoljak Amel, Volaš Goran, Klančar Peter, Berič Aleksandar Sandro, Ristić Vukašin (60′ Holešek Jan), Berger Jan (75′ Žibert Denis), Memišević Damir (K), Karamarkovič Nebojša, Ogrič Sašo

Strelca: Berič Aleksandar Sandro (38′) in Karamarkovič Nebojša (63′)

 

Pred tekmo so bili nesporni favoriti Zagorjani, ki so bili povsem prepričani v svojo zmago. Knapi so bili pred tekmo bolj zadržani, saj jim rezultati iz zadnjih tekem niso bili v podporo. Ves teden so pridno in trdo trenirali ter se pripravljali na to tekmo. Posebno pozornost so na treningih posvetili prekinitvam, kar se je kasneje izkazalo za ključno. Ekipa Rudarja je povsem zasluženo dobila to tekmo, kar so po tekmi priznali tudi igralci Zagorja in svojim kolegom čestitali za zmago.

Ekipa Rudarja je bila skozi celotno srečanje boljša ekipa na igrišču. Domača ekipa je funkcionirala zelo disciplinirano in samozavestno ter ni dopuščala nobenih presenečenj. V 38. minuti je za navdušenje na Rudarju poskrbel Aleksandar Berič , ko je z glavo zadel za vodstvo Rudarja. Do konca polčasa sta imeli obe ekipi še po nekaj priložnosti, vendar se rezultat ni spremenil.

V drugi polčas so knapi krenili podobno kot v prvega, z veliko mero discipline in samozavesti. Zagorjanom pa nikakor ni šlo po načrtih, ki so si jih zastavili pred tekmo. Tako je bil v 63. minuti za knape uspešen Nebojša Karamarkovič , ko je lepo zadel za 2:0. Ekipa Zagorja je bila povsem na dnu, domači navijači pa so povsem ponoreli. Gostje so vse svoje sile obrnili v napad, saj so si želeli zadeti in morda preobniti rezultat v svojo korist. Knapi pa so poskušali predvsem iz protinapadov, od katerih je bil še najbolj nevaren prodor Jana Bergerja . V 87. minuti je Zagorjanom le uspelo zadeti, vendar pa domači igralci do konca srečanja tokrat niso dovolili nobenenga presenečenja in povsem zasluženo zmagali. Proti koncu tekme je bil izključen tudi domači trener Anton Hrovatič , ker je sodniku ugovarjal glede podaljšanja tekme. Sodnik je tekmo podaljšal za približno sedem, osem minut. Domača ekipa si za prikazano na tej tekmi zasluži pohvale in vse čestitke.

Posebna zahvala gre vsem navijačem, ki so tekmo spremljali s Kamnite tribune za res glasno in zelo pošteno vzpodbujanje. Glede na to, da se jih je zbralo približno 300, kar je za ta nivo tekmovanje zelo lepa številka, si zares zaslužijo pohvalo. Prav tako gre zahvala vsem ostalim gledalcem in vsem, ko so kakorkoli prispevali za končni uspeh Rudarja na tej tekmi. Tokrat nam je vsem skupaj uspelo dobiti Zasavski derbi!

Ekipo Rudarja do konca tega dela prvenstva čakata še dve tekmi, prva je na sporedu proti Biljam , ki še nimajo sovojene točke. Po dobljenem derbiju in dvigu samozavesti, bi lahko do konca tega dela prvenstva pričakovali še kakšno zmago.

Avtor članka in fotografij: Tomaž Radič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top