Začasno zaprtje športnih in otroških igrišč v Trbovljah

Zaradi vedno slabše epidemiološke slike, prihajajočih šolskih počitnic in velike nevarnosti širjenja novega koronavirusa, smo bili na Občini Trbovlje prisiljeni začasno prepovedati uporabo vseh otroških in športnih igrišč v Trbovljah. S takšno odločitvijo smo odlašali, vendar v danih, izredno resnih razmerah nimamo druge možnosti, saj je že v teh dneh ogromno staršev in otrok na igralih brez ustrezne razdalje, brez upoštevanja vseh pravil. Glede na to, da bi bilo zaradi počitnic v prihodnjem tednu obiska otroških igral še več, kot že v teh dneh, smo primorani igrišča zapreti. Zavedamo se, da so takšni ukrepi strogi, vendar so glede na dnevno število novo okuženih nujni, če želimo čim prej zajeziti širjenje virusa.

Prepoved uporabe otroških igral v občini Trbovlje bo začasna. V kolikor bi bila epidemiološka slika ob koncu šolskih počitnic boljša, se lahko zgodi, da bi igrišča ponovno odprli. Na starše in otroke apeliramo, da naj prosti čas v prihodnjih dneh preživljajo v naravi, na bližnjih poteh po hribih, na Kipah, po poteh proti Retju, Kleku ter drugih poteh v naravi in da se ne zadržujejo na mestih, kjer bi bilo prisotnih večje število ljudi.

Skladno z vladnim odlokom se začasno zapirajo tudi Športna dvorana Polaj, Športni park Rudar, vključno z zunanjim igriščem Partizan.

Ob tem ponovno apeliramo na vse, da spoštujete preventivne ukrepe, nosite obrazno masko, skrbite za higieno rok in kašlja ter ohranjate varnostno razdaljo do drugih. Virus se neizbežno širi med nami, in na nas je, da njegovo širjenje kar se da zamejimo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top