Z Žogarijo spodbujamo ljubezen do športa med otroci in mladimi

Vsi se zavedamo problematike med otroci in mladostniki, ki jo je za seboj prineslo dvoletno obdobje korone. Tu nimamo v mislih samo slabih prehranjevalnih navad in (pre)malo gibanja, ampak tudi premalo ukvarjanja s športom, ki otrokom in mladostnikom vcepi pomembne vrednote, ki jih spremljajo naprej po poti življenja.

Razmišljali smo, kako lahko kot lokalna skupnost mladim zopet približamo šport. Ideja je padla in danes bo tudi realizirana. ŽOGARIJA- Alpe-Jadran-Donava prihaja v Trbovlje, natančneje v Športni park Rudar, v njej pa bodo sodelovale ekipe iz vseh treh trboveljskih osnovnih šol in preko 90 vrtčevskih otrok.

Žogarija je mednarodni projekt (v 9 državah), ki že 17. leto uteleša eno naših najpomembnejših prepričanj – da nogomet in šport na splošno lahko izboljšata kakovost življenja mladih, jim vcepi vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost in spodbudi spremembe med njimi samimi, v šoli, enako tudi v lokalnih skupnostih in širše. Otrokom omogoča, da pokažejo svoje veščine v nogometni igri 3 na 3, se preskusijo v spretnostnih igrah, razgibajo možgane v kvizu znanja in sodelujejo v različnih delavnicah. Na vsaki prireditvi so aktivno udeleženi tudi vrtci, saj vzporedno poteka tudi MINI ŽOGARIJA. Na koncu se vse točke seštejejo in šola, ki je v vseh disciplinah skupaj zbrala najvišje število točk, je zmagovalka dogodka Žogarija.

Dogodek se bo tudi snemal, oddaja iz Trbovelj pa bo na RTV SLO 2 v nedeljo, 9. oktobra. Organizatorji dogodka so Občina Trbovlje, Zavod za mladino in šport Trbovlje in MEDIA ŠPORT, društvo za šport, zdravje, okolje, izobraževanje in kulturo.

Verjamemo, da bo dogodek v veselje in izziv vsem sodelujočim ekipam in tudi tistim, ki bodo zraven sodelovali in spodbujali tekmovalce. Želimo vam lep dan, poln dobre volje.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top