Z evropsko poslanko v Trbovljah!

V soboto, 12. maja 2012, se je v MCT-ju odvijal dogodek “Dialog mladih”. Častna gostja dogodka je bila evropska poslanka, ga. Tanja Fajon.

V prvem delu srečanja so mladi svoje ideje in projekte predstavili odločevalcem v lokalni skupnosti. Na povabilo so se odzvali: Državna sekretarka z Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve, podžupanja Občine Trbovlje, podžupan Občine Litija, direktorica Zavoda za zaposlovanje – območna enota Trbovlje, poslanka v državnem zboru Katarina Hočevar, direktor Zavoda Mladinska mreža MaMa ter direktorji zasavskih mladinskih centrov.

MCT dialog 1

Mladi so jim predstavili svoje predloge glede izobraževanja, zaposlovanja, okolja in življenja v svojih skupnostih. V drugem delu pa se je mladim pridružila evropska poslanja, ga. Tanja Fajon.

mct4

Projekt »Dialog mladih« nastaja v sodelovanju s slovenskimi mladinskimi centri in ob podpori Nacionalne agencije programa Mladi v akciji, izvajata pa ga Mreža MaMa in Mladinski svet Slovenije. Projekt »Dialog mladih« sestavlja dvanajst regijskih dogodkov po vsej Sloveniji, srečali se bodo mladi in predstavniki lokalnih ter regijskih oblasti z namenom ustvarjanja skupnih idej in ukrepov za reševanje in izboljšanje področja aktivne udeležbe v družbi in zaposljivosti mladih.

mct7

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top