Vse slovenska akcija Dnevi svetovanja za znanje tudi v Zasavju, 23. 9. do 6. 10. 2022

Zasavska ljudska univerza se pridružuje vseslovenski promocijski akciji Dnevi svetovanja za znanje.

Glavni namen vseh dogodkov je odrasle informirati o možnostih svetovanja in vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter druge oblike izobraževanja. Na letošnjih Dnevih svetovanja za znanje je tematski dan – Dan za skrito znanje. Na njem bomo v okviru tega dogodka spodbujali starejše, da ovrednotijo svoje spretnosti z nacionalnim vprašalnikom SVOS.

Program:

SLOVENŠČINA PREK SPLETA: samostojno učenje slovenščine

23. september | 10.00–12.00

Na dnevu odprtih vrat Središča za samostojno učenje na Zasavski ljudski univerzi bomo predstavili spletni portal za samostojno učenje slovenščine. Vsi, ki bi se želeli učiti slovensko v Središču za samostojno učenje, si boste lahko rezervirali termin.

STOJNICA ZNANJA na Speculum Artium

23. september | 16.00–19.00

Svetovalno središče Zasavje bo letos s svojo stojnico prvič gostovalo na festivalu Speculum Artium. Na stojnici bodo obiskovalci dobili informacije o možnosti vpisa v formalne in neformalne izobraževalne programe ter v druge oblike izobraževanja, pa tudi o tem, kako ovrednotiti svoje znanje. Stojnica s promocijskim gradivom bo postavljena ves čas festivala (od 22. do 24. 9. 2022), v času dogodka pa bo na stojnici tudi svetovalka.

SPOZNAJ SVOJE SPRETNOSTI – OSTANI V KORAKU S ČASOM

28. september | 9.00–12.00

  • Mladinski center Hrastnik Naselje Aleša Kaple 9 a, Hrastnik,
  • Medgeneracijsko središče Dol pri Hrastniku, Trg borcev NOB 13, Dol pri Hrastniku

29. september | 9.00–12.00

  • Zasavska ljudska univerza, Zagorje Cankarjev trg 4, Zagorje ob Savi
  • Zasavska ljudska univerza, Trbovlje Trg svobode 11 a, Trbovlje

S spletnim vprašalnikom SVOS lahko ocenite svoje matematične, besedilne in digitalne spretnosti – torej tiste spretnosti, ki jih potrebujemo za obdelavo informacij. Tokrat k reševanju vabimo vse starejše. Predstavili vam bomo vprašalnik in vam nudili podporo pri registraciji in reševanju. Svetovalka vam bo na voljo za pogovor o rezultatih in možnostih za izboljšanje vaših spretnosti. Dogodek organiziramo v okviru aktivnosti DAN ZA SKRITO ZNANJE.

 

KATERI POKLIC MENE KLIČE?

6. oktober | 9.00–12.00

Zasavska ljudska univerza, Trg svobode 11 a, Trbovlje

Obstajajo ljudje, ki že od malega vedo, kaj bodo počeli v življenju. Večini pa izbira šole ali poklica predstavlja velik izziv. Pri spoznavanju svojih interesov in možnosti nam pomaga vprašalnik Kam in kako. Svetovalka vam bo predstavila vprašalnik in pomagala pri razlagi rezultatov. Vprašalnik je odličen pripomoček za vse, ki ste pred vpisom v nadaljnje izobraževanje ali pa razmišljate o večjih spremembah v karieri.

Vsi dogodki so brezplačni, za več informacij in prijavo pišite na tina.polajnar@zlu.si ali pokličite 030 366 778.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top