Vse informacije na enem mestu – Kdaj in kako v trboveljske šole in vrtec 3. septembra

Bliža se pričetek obveznosti za vrtičkarje, šolarje in dijake. Za njih in njihove starše smo zbrali podatke o poteku prvega šolskega dneva oz. dneva v vrtcu. Vsem želimo lep pričetek šolskega leta!

OŠ Ivana Cankarja

Ob 8.20 se bodo zbrali učenci od 2. do 9. razreda na šolskem dvorišču, kjer se jim bodo pridružili razredniki in ostali učitelji. Nekateri oddelki bodo pripravili točke za kratke nastope (pesem, ples, dramatizacija), s katerimi bodo pozdravili in sprejeli v svoj krog prvošolčke.

Prvošolci bodo prišli ob 8.30, pričakali ju bosta razredničarka in druga učiteljica ter manjše, skromno darilo ob začetku šolanja. Nato se bodo skupaj s starši, starimi starši in drugimi gosti poveselili ob kratkem kulturnem programu.

Po himni in pozdravnem govoru ravnateljice, se bodo napotili v razrede, nadaljevali z uvodnimi informacijami ter poukom (1.- 5. razred skupaj 4 ure pouka, to je do 11.50, od 6. do 9. razreda 5 ur pouka, to je do 12.40.)

(Če jim bo ponagajalo vreme, bodo prvi, uvodni, spoznavni del priredili v šolski telovadnici.)

OŠ Trbovlje

Učence 1. razredov Osnovne šole Trbovlje (matične šole in obeh podružničnih šol) ter njihove starše vabijo v šolo ob 9. uri. Učenci od 2. do 9. razreda bodo imeli ta dan pouk od 8.20 do 11.50 ure.

S seboj morajo otroci prinesti copate, beležke, pisalo in torbo, ker bodo v šoli dobili naročene učbenike. Prvi šolski dan bodo vsi učenci v šoli dobili malico.

OŠ Tončke Čeč

Prvi šolski dan se bo na OŠ Tončke Čeč za učence 2. do 9. razreda pričel ob 8.20 uri, ko se zberejo na dvorišču pred šolo. Učenci od 2. – 5. razreda bodo imeli 4 šolske ure pouka, učenci 6. -9. razreda pa 5 šolskih ur. S seboj naj prinesejo peresnico, beležko in copate. Malica bo organizirana.

Prvošolčki pa bodo svoje prve korake v izobraževanje začeli ob 9. uri, se seznanili s sošolci, učitelji, na šoli pa so jim pripravili tudi več presenečenj. S prvim dnem bodo končali ob 11.50. S seboj potrebujejo copatke.

Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje

Drugi, tretji in četrti letniki Gimnazije in ekonomske srednje šole začnejo ob 8h, v šoli so do 12h. Najprej jih bodo razredniki seznanili z najnujnejšimi informacijami ob začetku šolskega leta,sledita dve uri pouka.

Prvošolci začnejo ob 12h in so v šoli predvidoma do 14h. Po razdelitvi v oddelke jim bodo razredniki podali najnujnejše informacije ob začetku šolskega leta oziroma ob začetku njihovega šolanja na GESŠ Trbovlje.

Srednja tehniška in poklicna šola Trbovlje

Prvi šolski dan bodo vsi začetni, torej prvi letniki, začeli ob 7.30, višji letniki pa ob osmi uri. Imeli bodo dve uri z razrednikom in tri ure pouka, zato naj s seboj poleg copat, pisala, beležke, prinesejo tudi dva ali tri zvezke. Tisti, ki so se do začetka pouka prijavili na šolsko malico, jo bodo dobili že prvi dan pouka.

Pouk bo seveda na dveh lokacijah:

Elektotehniki, strojni tehniki in tehniki računalništva bodo prišli na Šuštarjevo 7a (Nova zgradba na Polaju), avtoserviserji, inštalaterji strojnih inštalacij in pomočniki v tehnoloških procesih pa na Novi dom 60 (stara zgradba).

S straši se bomo srečali na roditeljskih sestankih 20.9.2012. Vse informacije bodo sproti na spletni strani http://www.s-stps.tb.edus.si.

Vrtec Trbovlje

Novo predšolsko leto se začne v vseh enotah Vrtca Trbovlje 3.9.2012. Ni določene ure prihoda, starši imajo možnost prilagoditi prihod otroku. V oddelke bodo povabljeni starši otrok, ki prvič stopajo v vrtec in je zato slovo pri vratih pretežko. Starši novo vključenih otrok so bili obveščeni o enoti, v katero je otrok vključen, v enoti pa bodo seznami z objavljenimi imeni in priimki na vratih igralnic.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top