Vnovična zmaga trboveljskih nogometašev

Za Rudarja so igrali: Martinčič Matej (V), Laznik Žiga, Ogrič Sašo, Mrvoljak Amel, Brečko Jure, Ristić Vukašin, Berič Aleksandar Sandro (30′ Miloševič Siniša), Žibert Denis (34′ Holešek Jan) (59′ Lamovšek Rok), Berger Jan (83′ Ibrahimović Armin), Memišević Damir, Laznik Jure (50′ Šišić Abdulah)

Strelci: Laznik Jure (39′), Ogrič Sašo (59′) in Miloševič Siniša (61′)

Ekipa Rudarja je zabeležila še eno pomembno zmago v gosteh in si tako s to zmago priigrala tri točke prednosti pred najbližjim zasledovalcem na lestvici, saj so Kresnice le remizirale proti Brinjam. Tako so knapi dve tekmi pred koncem prvenstva samo še bolj utrdili prvo mesto na lestvici, ki pelje v 3. slovensko nogometno ligo, na katero NK Rudar Trbovlje čaka že dolgih deset let. S to zmago si je ekipa že zagotovila drugo mesto na lestvici, vendar pa je cilj članske ekipe v letošnjem prvenstvu osvojitev prvenstva Regionalne ljubljanske LEGEA lige in napredovanje v 3. ligo.

Že v prvem polčasu so bili knapi boljši nasprotnik na igrišču in so si priigrali kar nekaj lepih priložnosti za zadetek. Najlepši dve priložnosti je imel takoj na začetku srečanja Berić , vendar pa žoga obakrat ni želela v mrežo. V nadaljevanju je trener Hrovatič Berića tudi zamenjal, namesto njega pa je v igro vstopil Miloševič , ki je v drugem polčasu tudi zadel. Tudi domača ekipa je imela v prvem polčasu svoje priložnosti, vendar pa je vse po vrsti lepo zaustavil odlični vratar Rudarja Martinčič , ki je na tekmi prikazal nekaj odličnih obramb. V 39. minuti pa je po lepem prodoru in podaji, tokrat odličnega Bergerja , lepo zaključil mladinec v vrstah Rudarja, Laznik Jure , ki je lepo zadel za vodstvo Rudarja. Do konca polčasa se rezultat ni spremenil.

V drugem polčasu pa je domači ekipi po zares lepi akciji njihovih napadalcev celo uspelo izenačiti, vendar pa so se v nadaljevanju prebudili lepo številni gledalci in navijači iz Trbovelj, ki so začeli glasno vzpodbujati ekipo Rudarja. In že v 58. minuti je Ogriču z lepe razadalje uspelo ponovno premagati domačega vratarja in knape popeljati v novo vodstvo. Ekipa Rudarja je imela tekmo v svojih nogah in samo vprašanje je bilo kdaj bodo ponovno zadeli za povišanje vodstva. Tako je le tri minute kasneje za 3:1 zadel Miloševič in s tem zadetkom postavil končni rezultat srečanja. Tudi v drugem polčasu je vratar Martinčič nekajkrat odlično posredoval.

Knapi so prikazali odlično in borbeno predstavo, brez popuščanja do zadnje minute. Prav vsi igralci Rudarja si za prikazano v Ihanu zaslužijo pohvalo.

Ekipo Rudarja sedaj do konca prvenstva čakata še dve tekmi. Prva je na sporedu že v sredo, 13.6.2012 ob 18. uri , ko ekipa Rudarja odhaja v goste k ekipi Arne Tabor 69 . Z morebitno zmago v gosteh bi si ekipa Rudarja že lahko zagotovila naslov prvaka in napredovanje v 3. ligo. Vabljeni vsi podporniki Rudarja in ljubitelji nogometa v Trbovljah na tekmo v Vižmarje, saj fantje tudi na tej tekmi potrebujejo pomoč gledalcev in navijačev iz Trbovelj.

V zadnjem krogu pa knape čaka tekma na domačem igrišču, ko v Trbovlje prihaja ekipa iz Kočevja . Na tej tekmi pa tudi navijači iz Kamnite tribune napovedujejo močno in glasno vzpodbujanje domače ekipe. Vabljeni na obe tekmi, saj nam bo samo skupaj uspelo!

V nedeljo, 17.6.2012 pa ob 20. uri v Trbovlje prihajajo aktualni državni in pokalni prvaki, NK Maribor. Vabljeni tudi na to tekmo.

Avtor članka in fotografij: Tomaž Radič

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top