Vljudno vabljeni na prihajajoče dogodke v DDT

Vstopnice so naprodaj na blagajni DDT(vsak dan med 17:00-20 uro). Rezervacije in informacije na tel: 03/56-33-482(blagajna) ali e-naslovu: blagajna.ddt@siol.net

Slikarska razstava: Hoči 1940–1986
otvoritev v ponedeljek, 17.10. 2016 ob 18:00 v Novi galeriji DDT
hoci-prikazna

Gledališče – komedija: TRIO, Gledališče Koper
18.10. 2016 ob 19:30 v Gledališki dvorani DDT
0 slika za OBJAVO - 279x174 - trio

Igrajo: Uroš Smolej, Daniel Dan Malalan, Rok Matek

TRIO – 2. mesto na letošnjih Dnevih komedije v Celju
Donatella, Fiorella in Marija so sestre, ki jih v življenju poleg skupnega očeta (materi sta dve, sestri) druži še ljubezen do popevk iz petdesetih let prejšnjega stoletja in nastopanje pod skupnim imenom Trio Pupe. Za tokratni koncert se zdi, da bi lahko bil njihov zadnji skupni nastop, saj ta mineva v pričakovanju »izida« oporoke po očetovi smrti, od katere si (četudi obstaja možnost, da je oče del premoženja zapustil tudi materama in številnim ljubicam) atraktivna in dominantna Primorka Donatella obeta največji delež ter z njim možnost za »osamosvojitev« in solistično kariero. Čakanje na oporoko med ne več prav mlade sestre vnese nemir, znova vzniknejo stare zamere in zdi se, da med seboj kar tekmujejo v »strupenosti« in v tem, katera bo drugo bolj prizadela; Donatella neusmiljeno in žaljivo strelja z vsemi topovi, simpatična in obilna Fiorella, ki jo z Donatello druži tudi skupna mati, ostaja ravnodušna in šaljiva, a je sposobna nasprotnico »zabiti« v trenutku, konzervativna (in zato še vedno deviška) Korošica Marija pa se panično trudi miriti strasti … Vse, dokler vse tri znova ne premaga sestrska ljubezen.
 
Slavnostni dobrodelni koncert ob 25. obletnici Karitasa
v soboto, 22.10. 2016 ob 19:30 v Gledališki dvorani DDT
plakat-karitas-2016-fotkica-10
Nastopajoči:
Slovenski oktet
Irena Tratnik Dosso
Delavska godba Trbovlje

 
Pogovorni večer s Simono Solina: gost Jelena Aščić
v četrtek, 27.10. 2016 ob 20:00 v kavarni DDT
prikazna
Jelena Aščić je novinarka, zaključila je tudi študij primerjalne književnosti. Razkriva zgodbe ljudi, ki doživljajo številne krivice, zgodbe ljudi, ki so ostali brez pravic. Jeleno Aščić poznamo kot voditeljico Dnevnika, Utripa, pred kratkim pa je prevzela vodenje Tednika, ene najbolj gledanih oddaj na televiziji. Ustvarila je dva dokumentarna filma, ki sta bila nagrajena na tujih festivalih. V socialni državi, ki že skorajda ne obstaja več niti na papirju,  je lahko človek v trenutku samo številka. Proti temu se Jelena Aščić bori z vso strokovnostjo in srcem, pod zaščito policije, saj ji grozijo številni razkrinkani izkoriščevalci.
Lutkovna matineja: igrana predstava PUJSA PEPA SE PREDSTAVI, Glasbena dežela Maribor
v soboto, 12.11. 2016 ob 10:30 v Kinodvorani DDT

pujsa-pepa-prikazna-za-splet
Pujsa Pepa je priljubljena junakinja istoimenske risane serije, ki jo otroci obožujejo. Je ljubka pujsa, ki živi z mlajšim bratcem Jurijem, mamo pujso in očijem pujsom. Rada se igra, preoblači, skače po blatnih lužah, oba z bratcem pa obožujeta dinozavre, ki jim Jure pravi: “zavej”.

Pepa ve, da je zdravo vsak dan telovaditi, zato bo na jutranjo telovadbo povabila še svoje prijatelje. Skupaj bomo ponovili številke do deset, dneve v tednu, prepevali in se nasmejali prikupni pujsi Pepi ter njenim dogodivščinam!
 
Koncert TEREZA KESOVIJA: Oči duše
v petek, 18.11. 2016 ob 20:00 v Gledališki dvorani DDT
tereza_prikazna

Tereza je ena najuspešnejših pevk bivše Jugoslavije. Eleganca, ki izhaja iz vrhunske interpretacije je že od vekomaj zmagovalna kombinacija za vse ljubitelje šansonjerskega pristopa k pop glasbi.
‘Oči duše’ je Terezin prvi studijski album od leta 2007 in ga upravičeno lahko označimo za prekrasno in prvorazredno izdajo, na katero se je splačalo čakati toliko let. Po 55-ih letih glasbene kariere, je še vedno lepo slišati, da ima najlepši ženski vokal iz prostora bivše skupne države, še vedno toliko za povedati s svojimi „očmi duše“.
 
Poti: Zapis o zemlji, domovini
v petek, 11.11. 2016 ob 19:30 v Gledališki dvorani DDT
prikazna
 
Poetsko-glasbeni kolaž »Poti – zapis o zemlji, domovini« je nastal zaradi potrebe, da se s skoraj pozabljenimi pesmimi ter besedilom o Bosni in Hercegovini povrnemo k sebi in razmišljanju.
Domovina in država, v kateri živimo, ne pomenita eno in isto. Domovina je edinstvena in najlepša. Najmanj, kar lahko naredimo zanjo, je, da to ponovno občutimo, izrazimo ter jo v gledališki predstavi podoživimo. V današnjem času sovraštva, negotovosti in pohlepa ukvarjanje z nečem lepim predstavlja duhovno hrano. Branje in poslušanje del preteklih in sedanjih avtorjev o domovini nas duhovno bogati.
Eno glavnih sporočil naše predstave je misel »Dobro se z dobrim vrača«. Iskreno upam, da bomo v tem uspeli. Vsi mi. Bosanci in Hercegovci.

 
Zavod za kulturo Delavski dom Trbovlje
Trg svobode 11a
1420 Trbovlje
 
Telefon: 03 563 34 81
Faks:
03 562 10 79
E-pošta:
ddt@siol.net
 
ddt 60 let_tiny

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top