Virtualni poligon “Luknja v prihodnost”

Čas je za virtualno potovanje skozi rudarsko dediščino v prihodnost!

V začetku leta 2018 je Slovenska turistična organizacija (STO) izbrala idejo Delavskega doma Trbovlje Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« kot eno izmed treh najbolj inovativnih turističnih produktov v Sloveniji!

Napočil je čas, da naš nov turistični produkt tudi uradno predstavimo, zato vabljeni 1. oktobra, ob 18. uri na odprtje Virtualnega poligona »Luknja v prihodnost!« v prostore Virtualnega muzeja rudarstva 4. dritl.

Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« predstavlja kvantni skok v vsebinski nadgradnji in tehnični opremljenosti virtualne platforme, ki jo razvijamo v Delavskem domu Trbovlje. Prvi sklop vsebuje Virtualni muzej rudarstva 4. dritl, drugi sklop odpiramo z Virtualnim poligonom »Luknja v prihodnost«, v pripravi pa je tudi postavitev multidisciplinarne virtualne izkušnje »Pobeg iz rudnika«. Tako zaokrožamo celoten sklop novomedijskih predstavitev tehniške, socialne in kulturne dediščine Trbovelj.

Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« je navdušujoč novomedijski prehod iz globin trboveljske jame v neskončnost vesolja. Z novimi vizualnimi senzacijami, ki bodo na ogled, na inovativen način povezujemo 250-letno tradicijo rudarjenja z vsem tistim, kar se v Trbovljah novomedijskem mestu dogaja danes, od merilnih naprav za Nasine raketoplane do virtualnih rešitev simulatorjev letenja… Naš novi poligon popelje obiskovalca na pot v bodočnost, kjer se odpirajo nova in nova obzorja, polna neslutenih možnosti razvoja in delovanja.

Naj vam bo v užitek!

DDT/TNM

*Projekt je delno financiran s sredstvi poziva Snovalec Slovenske turistične organizacije.

Virtualni poligon »Luknja v prihodnost« je bil predstavljen na mednarodnem festivalu novomedijske kulture Speculum Artium, kjer si ga je ogledalo več tisoč ljudi. Po zaključku festivala pa je celotna postavitev stalno nameščena poleg 4. dritla. Obiskovalci lahko Luknjo v prihodnost obiščejo v okviru obiska virtualnega muzeja rudarstva ali kot samostojen turistični produkt, ki ga bomo konstantno nadgrajevali z vedno novimi in novimi tehnologijami.

Uradna otvoritev bo v ponedeljek, 1. oktobra 2018, ob 18. uri.

V mesecu oktobru je virtualna izkušnja promocijsko vključena v ceno obiska 4. dritla.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top