Veselodecembrska prireditev OŠ Ivana Cankarja

Osnovna šola Ivana Cankarja je 8. decembra, v Domu Svobode, pripravila tradicionalno prireditev, kjer so se predstavili učenci vseh razredov. Rdeča nit večera so bili spomini na pretekle čase, ko so bili mladi njihovi stari starši in starši, zato so jo poimenovali Oko spomina seže daleč.

 

Najprej so se predstavili osmošolci z dramatizacijo spominov na leta, ko sta bila starčka pri skavtih. Spomini na otroštvo, čas osnovne šole, obiskov pri starih starših, prvih ljubezni, dobrih sosed …

 

Ravnateljica, Mojca Lazar Doberlet, je pozdravila obiskovalce, sodelavce in učence: Naše življenje sestavljajo lepi in malo manj lepi trenutki, precej pa je bilo takih, ki ostajajo v našem spominu za vedno: družinska srečanja, praznovanja, igre, izleti, tudi skupno učenje in preživljanje prostega časa, Srečanja s starimi starši in njihov poseben odnos do vnukov. Pa šolske avanture, zlasti tiste malo manj »šolske«, iskreni prijatelji, prve in druge ljubezni, rojstva otrok in njihovi prvi koraki, besede, objemi … Vse ostaja zapisano v našem spominu.

Verjamemo, da bodo tudi današnji nastopi otrok pustili poseben pečat v našem spominu.«

 

Na odru so učenci recitirali, peli, plesali, igrali … Ura je minila kot bi mignil. Vsi so lahko ponosni, da so s svojimi predstavitvami sestavili mozaik, ki bo nedvomno ostal v spominu. Dokazali so, da se lahko zanesemo nanje, da znajo in zmorejo ustvarjati. Nasmeh na ustih je povedal, da so stare pesmi in igre zanje malo čudne, ker jih niso vajeni, a so jih dobro predstavili.

 

Šola je letos že drugič razpisala likovni natečaj, kjer je sodelovalo veliko otrok, tudi iz drugih osnovnih šol, ki so portretirali Ivana Cankarja. Komisija, ki je ocenjevala prispela dela, je imela zelo težko delo, saj so se vsi zelo potrudili. Najboljša dela so bila razstavljena v preddverju dvorane, svoje mesto bodo dobila na stopnišču šole. Ravnateljica je nagradila najboljše tri in njihove mentorje. Nagrade so prejele Pia Škofic iz OŠ Gradec, Lara Centrih iz OŠ Trbovlje in Lisa Van den Bossche iz OŠ Litija.

 

Prireditev so zaključili člani šolskega gledališkega krožka z igrico o številkah. Blanka Gombač je režirala prireditev in bila predsednica komisije likovnega natečaja.

 

V preddverju dvorane so pripravili dobrodelni bazar, vse zbrane prostovoljne prispevke pa so namenili v šolski sklad.

 

IMG_0399 IMG_0431

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top