Verižna reakcija

Članice in člani Kemijskega krožka GESŠ Trbovlje so se med jesenskimi počitnicami intenzivno ukvarjali s tekmovalnim projektom “Verižna reakcija”.

Namen projekta je bil narediti napravo, pri kateri si v nizu sledi vsaj deset kemijskih in fizikalnih eksperimentov. Prvi teden po počitnicah so posneli teoretično ozadje vključenih eksperimentov in tisti, najbolj kočljivi del, verižno reakcijo.

Projekt poteka pod okriljem kemijske družbe BASF in je medijsko zelo podprt. O naši in ostalih sodelujočih ekipah na tekmovanju ste že lahko zasledili prispevek na RTV Slovenija (http://www.rtvslo.si/mladi/prispevek/348), ekipe in njihova dejavnost so predstavljene tudi na Facebooku (https://www.facebook.com/ChemgenerationSlovenija), prispevek pa bo v Zasavcu in še kje.

Del ekipe Ognjeni je gostoval tudi na ETV v oddaji Gost tedna. Oddajo si lahko ogledate na portalu YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=RDYFvEjMa84)

 

Pomagajte nam na poti do zmage

Glasovanje za projekt Verižna reakcija se je začelo. Za ekipo OGNJENIH z GESŠ Trbovlje glasujte na http://www.chemgeneration.com/si/chainreaction/voting/.
Delite povezavo in povabite na glasovanje še prijatelje, znance!

Člani ekipe: Nace Remih, Ajda Lisec, Rok Medveš, Sara Moškon in Aljaž Trebušak.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top