Veliki novoletni turnir ŠD Felix 2012

V nedeljo, 16. decembra, je bil izpeljan že 4. Veliki novoletni turnir ŠD Felix. Celodnevni turnir se je odvijal v telovadnici OŠ Trbovlje. Začel se je ob 9.30 z otvoritvijo – koračnico vseh deklet iz 11 košarkarskih šol (KŠ), kjer ŠD Felix izvaja svoje krožke. 

Dekleta so bila razdeljena v 9 ekip: KŠ Hrastnik (skupaj s podružnico KŠ Dol), KŠ Ivana Cankarja, KŠ Trbovlje, KŠ Alojza Hohkrauta, KŠ Tončke Čeč, KŠ Ivana Skvarče, KŠ Toneta Okrogarja, KŠ Kisovec in KŠ Izlake (skupaj s podružnico KŠ Mlinše).

9 ekip je bilo razvrščenih v 3 skupine. Najboljša ekipa iz posamezne skupine se je uvrstila v finale treh najboljših ekip, ostalih 6 ekip pa je imelo tekmi za pripadajoča mesta. Tako je vsaka ekipa odigrala 4 tekme. Med najboljše tri ekipe so se uvrstile KŠ Trbovlje, KŠ Alojza Hohkrauta in KŠ Hrastnik. Zmagovalke Velikega novoletnega turnirja 2012 so bile košarkašice iz KŠ Trbovlje. Naj omenim, da so bila dekleta iz KŠ Trbovlje lansko leto na turnirju uvrščena na 11. mesto in tako je velik skok v napredovanju še dodatno motiviral naše najmlajše.

Turnir se je končal z razporeditvijo po sledečih osvojenih mestih:

  1. KŠ Trbovlje
  2. KŠ Alojza Hohkrauta
  3. KŠ Hrastnik
  4. KŠ Ivana Kavčiča
  5. KŠ Kisovec
  6. KŠ Toneta Okrogarja
  7. KŠ Tončke Čeč
  8. KŠ Ivana Skvarče
  9. KŠ Ivana Cankarja

Vsem ekipam smo za osvojena mesta podelili pokale, ki jih bomo izročili ravnateljicam in ravnateljem, da jih bodo lahko razstavili v avle osnovnih šol. Prve tri ekipe pa so seveda dobile tudi medalje.

Najboljša strelka turnirja je bila Neža Celestina iz KŠ Ivana Skvarče, ki je osvojila več kot 70 točk. Najboljša igralka turnirja (MVP) pa Sara Haralovič iz KŠ Trbovlje.

Kot se za vsak košarkarski turnir spodobi, smo tudi mi izbrali najboljšo peterko turnirja. Vanjo so se uvrstile igralke, ki so pri posameznih ekipah najbolj izstopale. To so bile Sara Haralovič, Lea Budimir, Lara Sopotnik, Urška Ostrožnik in Neža Celestina.

Izpeljali smo tudi tekmovanje v metih na koš. Da ni bilo starostnih razlik, so se pomerile predstavnice vsakega razreda posebej. Zmagovalka 1. razredov je bila Lara Jasarevič, zmagovalka 2. razredov Kim Žibert, pri košarkašicah iz 3. razredov je zmagala Anja Naglič, zmagovalka pri 4. razredih je bila Pia Razboršek, zmagovalka 5. razredov pa Urška Ostrožnik.

Tako kot vsako leto pa nas je tudi letos obiskal dedek Mraz in nam pustil celo kopico daril, ki so se jih dekleta zelo razveselila. Poleg dedka Mraza pa nas je vseskozi zabaval tudi Slonček Felix.

Tako smo izpeljali že naš 4. novoletni turnir. Kljub temu, da smo imeli pri pripravah nanj nekaj težav z lokacijo, saj je bilo potrebno telovadnico pripraviti tako, da sta lahko potekali dve tekmi hkrati, se je na koncu vse dobro izteklo. Zahvalili bi se vsem našim dekletom iz selekcij, ki so nam pridno pomagala pri sami izvedbi turnirja ter vsem ostalim, ki so nam kakorkoli priskočili na pomoč. Pohvalili pa bi še naše navijače, ki so vseskozi športno spodbujali mlade igralke iz polnih tribun.

Avtorica: Nikita Vrbnjak, ŠD FELIX ZASAVJE

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top