Vas zanima, kako bi po trenutni idejni zasnovi izgledal park?

Mestni park Trbovlje je ena izmed točk v mestu, kjer se ljudje radi družijo in kamor nas ob sončnih popoldnevih pot rada zanese. Svoj prostor lahko v parku najde prav vsak in želimo, da tako tudi ostane. Ne gre pa pozabiti, da je bil park zgrajen v 90. letih prejšnjega stoletja in da je temu primerna tudi ohranjenost parka in infrastrukture v njem. Poti se ponekod posedajo, igrala so stara že 16 let, amfiteater je že načel sob časa.
Občina Trbovlje je že pristopila k izdelavi idejne zasnove celovite prenove parka. Pri obnovi:
  • bi upoštevali sodobne smernice urejanja takšnih parkov
  • želimo ohraniti vsa drevesa, v kolikor bo to le mogoče in dodati nekaj listavcev, ki bodo obiskovalcem poleti nudili senco in jeseni dodajali parku svetlobo
  • bi sledili sodobnim potrebam lokalnih prebivalcev
  • želimo ohraniti značaj parka
  • bi z veliko mero pietete in s čim manj gradbenimi posegi ustvarili novo, moderno in sodobno ureditev v kateri bodo lahko uživale prihodnje generacije prebivalcev Trbovelj.
Kdaj točno bi s prenovo parka začeli, je zaenkrat še preuranjeno govoriti, saj smo trenutno pri idejni zasnovi. Prizadevamo pa si, da bi bilo to čim prej oziroma ko bodo za to na voljo sredstva.
Vabimo vas tudi k ogledu 17. redne seje občinskega sveta, na kateri je bila predstavljena prenova mestnega parka, pri času 1:10:15, na povezavi: https://www.trbovlje.si/objava/337627

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top