Varčujem jaz, varčuješ ti, da narava ne zboli

Organizacija Združeni narodi (OZN) je leto 2012 proglasila za Mednarodno leto trajnostne energije. Pobuda organizacije OZN človeštvo opozarja, da je energija priložnost, ki spreminja življenje, gospodarstvo in planet. Trajnostni razvoj si težko predstavljamo brez trajnostne energije.

Mednarodno leto trajnostne energije 2012 je pobuda za vse nas, da razmišljamo o dosegu treh glavnih ciljev do leta 2030:

– zagotavljanje splošnega dostopa do sodobnih energetskih storitev;
– zmanjšanje svetovne energetske intenzivnosti za 40 odstotkov;
– povečanje uporabe obnovljivih virov energije na svetovni ravni  do 30 odstotkov.

Prav je, da o tem razmišljajo tudi naši najmlajši, ki so nedvomno polni idej ter rešitev. Zato smo se odločili, da organiziramo likovni natečaj na temo: “Varčujem jaz, varčuješ ti, da narava ne zboli!”

Otroke trboveljskih osnovnih šol smo povabili, da nam svoja razmišljanja in predloge, na kakšen način prej omenjene cilje uresničiti, prikažejo z risbicami, ki jih bomo v okviru akcije razstavili v Knjižnici Toneta Seliškarja v Trbovljah 3. decembra 2012 in na ta način opozorili na omejenost naravnih virov ter na potrebno spremembo v načinu življenja vseh nas.

Vabljeni v ponedeljek, 3. 12. ob 10. uri, ko bo odprtje razstave Varčujem jaz, varčuješ ti, da narava ne zboli!, v Knjižnici Toneta Seliškarja Trbovlje!

Dela bodo na ogled v izložbenem oknu ves mesec december na Oddelku za odrasle KTS.

Vabita Občina Trbovlje in Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje

Danes pa so risbice še na Občini Trbovlje:

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top