Vabljeni v Kino Trbovlje

Samostojna kino dvorana je sestavni del Delavskega doma že od njegovega nastanka leta 1956. Arhitekti oblikovali namensko dvorano z vrhunsko akustiko, zato so se modernizacije dvorane usmerila predvsem v izboljšanje udobja. Tako ima danes dvorana 356 preklopnih sedežev, med vrstami je veliko prostora, kar nudi enkratno počutje. Sedeži v zadnjih dveh vrstah so dvojni. Tla v parterju so deloma nagnjena, kar omogoča boljši pogled na platno. Dvorana ima dva vhoda in poseben širok izhod na dvorišče. Ob izhodu so nameščene sanitarije. Urejen je tudi dostop za invalide. Dvorana je opremljena je s kvalitetno Dolby SR SRD audio tehniko in 4K Sony SRX-515p digitalnim kinoprojektorjem, ki omogoča tudi priklop računalnika v dvorani prek HDMI vmesnika za prikaz alternativnih vsebin.
Kino Trbovlje s svojim vsestranskim programom, ki vsebuje tako aktualne filmske uspešnice kot tudi umetniški in evropski kino program, tako nudi udobno in odlično filmsko izkušnjo, primerno vsem generacijam.

FILMSKA KAVA:  Z LJUBEZNIJO, VINCENT: VAN GOGHOVA SKRIVNOST

Kino Trbovlje pripravlja skupaj s trboveljskimi društvi novi program ☕FILMSKA KAVA☕, ki je v prvi vrsti namenjen upokojencem, brezposelnim in vsem ostalim, ki imajo nekaj prostega dopoldanskega časa.

Enkrat na mesec (en ponedeljek ob 10.00) bo v dopoldanskem času pripravljena projekcija filma, ki bo občinstvu zagotovo zanimiva.

  1. oktobra ob 10.00 uri zjutraj, bo predvajana projekcija filma Z LJUBEZNIJO, VINCENT: VAN GOGHOVA SKRIVNOST

CENA VSTOPNICE SAMO 2€!

Ob predložitvi vstopnice za film Z LJUBEZNIJO, VINCENT: VAN GOGHOVA SKRIVNOST lahko uveljavite popust:

☕KAVA ZA 1€ (po izbiri) v kavarni CAPPUCCINO TRBOVLJE (Spar) in

☕KAVA ZA 0,80 € v KAVARNI DDT.

 

🎃🧛‍NOČ GROZLJIVK 2 🧛‍🎃

Za noč čarovnic Kino Trbovlje za vas pripravlja poseben program, ki se prične že;

🕷 OB 16. uri z ČAROVNIŠKA DELAVNICA (izdelava čarovniških pripomočkov, okraskov) (DPM – spodnja avla)

🕷 OB 17. uri bomo vrteli film HOTEL TRANSILVANIJA 3: VSI NA

MORJE! po ceni 3,5€,

🕷 OB 19.uri grozljivko NOČ ČAROVNIC po ceni 4€ ter

🕷 OB 21.00 še eno grozljivko z naslovom PARK GROZE, isto po ceni 4€.

Pripravili pa smo tudi posebno ponudbo in sicer, ob nakupu kino vstopnic za dve predstavi, AKCIJSKA CENA 7€ !

Premierna projekcija filma Codelli in pogovor z ustvarjalci filma in Društva Magnet

ponedeljek, 5. november ob 18.00

CODELLI je poetični dokumentarni film, o malo znanem filmskem projektu znamenitega slovenskega izumitelja barona Antona Codellija. Ta je med leti 1910 in 1915 v afriškem Togu za nemško telekomunikacijsko podjetje Telefunken sredi džungle zgradil radiotelegrafsko postajo s katero je nato prvi na svetu vzpostavil brezžično povezavo med nemško kolonialno Afriko in Evropo. Leta 1912 je v Togo prispela filmska ekipa pod vodstvom avanturista Hansa Schomburgka, ki je takrat snemal dokumentarec o afriški divjini. V upanju na visoko donosnost novo-nastajajoče filmske industrije je Codelli s Schomburgkom sklenil produkcijsko pogodbo in tako postal producent prvega igranega filma, ki je bil kdaj koli posnet na Afriški celini. Schomburgk je nato v Londonu najel in tam najel angleškega snemalca James-a Hodgson-a, scenarij za film, z naslovom: Bela boginja in Wangore (Eine Weisse unter Kannibalen) pa je napisala baronica Rozalija Codelli – baronova mati.

Izvirni televizijski muzikal Butalci – Aljaž Bastič

Vabljeni na trboveljsko premiero izvirnega televizijskega muzikala BUTALCI, ki bo v petek, 9. novembra 2018, ob 18.00 v Kinu Trbovlje.

Na projekciji iskrivega in unikatnega dela bodo prisotni tudi ustvarjalci. Prijazno vas vabimo, da se je udeležite, po njej bo priložnost za pogovore in vprašanja.

Butalci, izvirni televizijski muzikal, so magistrsko delo televizijskega režiserja Aljaža Bastiča, ki je konec septembra magistriral na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo pod mentorstvom red. prof. mag. Marka Naberšnika. 30-minutni muzikal je bil napisan po izvirnih zgodbah Frana Milčinskega, posebej za televizijo pa ga je priredil scenarist, režiser in libretist Aljaž Bastič. Skladateljsko delo je mojstrsko opravil že uveljavljeni in nagrajeni mladi komponist Leon Firšt.

Televizijski napovednik muzikala si lahko ogledate na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=SAO8DgeqCXo.

V muzikalu so nastopala sama vidna imena slovenskega avdiovizualnega in glasbenega prostora – Jurij Drevenšek, Marjan Bunič, Tanja Ribič, Gregor Čušin, Jure Ivanušič, Konrad Pižorn – Kondi, Gojmir Lešnjak – Gojc, Ana Facchini … V televizijskem delu sodelujejo tudi številni uveljavljeni mlajši pevci, ki nastopajo v mnogih slovenskih odrskih muzikalih.

Glasbeno vodstvo je prevzel dirigent in profesor na Akademiji za glasbo Simon Dvoršak, direktor fotografije je bil študent AGRFT Fabris Šulin, scenograf Miha Ferkov, kostumografka Tina Bonča, oblikovalka maske Mirjam Kavčič, koreografka Evin Hadžialjević, montažerka študentka AGRFT Neja Berger. Producentka je bila mag. Jožica Blatnik v okviru Akademije za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT).

 

Vsaka dobra zgodba je ljubezenska zgodba in pogovor s gosti

Knjižnica Toneta Seliškarja Trbovlje in Delavski dom Trbovlje

vabita ob dnevu slovenskih splošnih knjižnic na

VEČER Z IGRALKO MILENO ZUPANČIČ.

sreda, 21. november 2018

18.00: projekcija filma VSAKA DOBRA ZGODBA JE LJUBEZENSKA ZGODBA, kinodvorana DDT, cena vstopnice: 2€

19.30: literarni pogovor z Mileno Zupančič in Tadejem Golobom – predstavitev biografije Milene Zupančič KOT BI LUNA PADLA NA GLAVO, Kavarna DDT, brezplačno

Vabljeni!

Z gostoma Mileno Zupančič in avtorjem njenega življenjepisa Tadejem Golobom se bo pogovarjala Simona Solina.

Dokumentarni film o nastajanju gledališke predstave Boris, Milena, Radko pripoveduje univerzalno zgodbo o odnosu med resničnim in izmišljenim, zgodbo o odnosu med osebnim in javnim dojemanjem umetnosti.

Počitniški program:

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top