Vabimo vas na pohod po Poti SREČNO

Vabimo vse ljubitelje pohodništva in adrenalinske navdušence, na prvi pohod po tematsko-turistični poti »POT SREČNO«.

Tematsko-turistična pohodna pot Pot SREČNO povezuje občine Laško, Hrastnik, Trbovlje in Zagorje ob Savi in je pot žive zgodovine, postlane s predanostjo in trdoživostjo naših prednikov. Rudarska zapuščina, ki združuje, označuje in oblikuje kraje skozi katere je speljana 29,7 km dolga pot, je ustvarjala njihovo identiteto in razvoj. Ime poti simbolično predstavlja značilen rudarski pozdrav »SREČNO«, ki je v vseh štirih občinah živ še danes. Večji del poti vodi skozi naravo, kjer lahko občudujemo razgibano hribovito območje s premogom v svojih nedrjih, ki je za vedno povezalo prebivalce teh krajev. Pot bogatijo tudi številni ohranjeni objekti in eksponati tehnične dediščine.

Po celotni poti SREČNO od Laškega, skozi Hrastnik in Trbovlje do Zagorja se bomo podali s knapovsko trdoživostjo, dobro kondicijo in močno voljo.

Skupna pot je dolga 29,7 km, od tega 7,7 km na območju občine Laško, 9,3 km na območju občine Hrastnik, 7,8 km na območju občine Trbovlje in 4,9 km na območju občine Zagorje ob Savi.

Če se vam celotna trasa poti zdi prevelik zalogaj, se nam lahko na pohodu pridružite tudi v vsaki od občin in prehodite le en del.

Predvidena časovnica prihoda in odhoda pohodnikov iz izhodišč posameznih občin:

 • 7.30 – štart v Laškem,
 • med 9.30 in 10.00 prihod na mejo Laško – Hrastnik (na Breznem),
 • med 13.00 in 13.30 prihod na mejo Hrastnik – Trbovlje (na Ojstrem),
 • med 15.00 in 15.30 prihod na mejo Trbovlje – Zagorje (Potoška vas),
 • med 16.30 in 17.00 prihod v Zagorje ob Savi (Zagorski Pristan).

Udeleženci bodo na poti prejeli spominsko priponko Pot Srečno 2022, ob koncu pohoda bodo v Zagorju ob Savi pohodnikom postregli s toplim obrokom. Ob poti so na dan pohoda možna tudi pogostitvena presenečenja, za vsak slušaj pa le imejte v nahrbtniku kakšen sendvič in vodo.

Po končani prireditvi bo iz Zagorja ob Savi organiziran avtobusni prevoz na relaciji Zagorje ob Savi, Trbovlje, Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Rimske Toplice in Laško z odhodom izpred parkirnega prostora Spar v Zagorju med 19.00 in 19.30.

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se najkasneje do srede, 5. 10. 2022 na pohod prijavite. Prijave zbira zvezdana.lamovsek@trbovlje.si, (03) 56 34 788 ali pa se prijavite direktno preko spletne povezave TUKAJ https://forms.gle/PmqndxCV1Pueu2sp9 .

Podatki o Poti Srečno (pohod):

 • Dolžina poti 29,7 km
 • Skupen vzpon iz smeri Laškega 1484 m
 • Najvišja točka poti 644 m (na poti pod Ostrim vrhom, v Občini Hrastnik)
 • Najnižja točka poti 226 m (Laško)
 • Predviden čas hoje 9-12 h (skupaj s postanki)
 • GPS koordinate izhodišča poti v Laškem: 46.153886, 15.231696

Zemljevid poti TUKAJ (KLIK).

Hodili bomo v vsakem vremenu, zato poskrbite za primerna oblačila in obutev, dolžino ture pa prilagodite svojim zdravstvenim in telesnim sposobnostim. Hoja je na lastno odgovornost. Prireditev bo v celoti potekala na prostem. Upoštevajte tudi uradne strokovne smernice za zmanjšanje možnosti prenosa koronavirusa ter pravila glede potrebne medsebojne fizične razdalje, pravil uporabe javnih pohodnih objektov in večjih druženj na sploh.

Pa SREČNO na poti vam želimo.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top