Vabilo na tribuno »Evropa se prebuja, kdaj se bo Zasavje? Brezposelnost mladih v regiji«

Za in proti, zavod za kulturo dialoga v sodelovanju z Delavskim domom Trbovlje vljudno vabi na javno tribuno na temo ‘Evropa se prebuja, kdaj se bo Zasavje? Brezposelnost mladih v regiji’.

Razprava bo potekala v četrtek, 13. marca 2014, s pričetkom ob 17:00 v Slavčkovi dvorani Delavskega doma v Trbovljah. Naslovili bomo vse bolj zaskrbljujoči položaj mladih v Zasavju, med katerimi – takoj za Pomurjem -vlada druga najvišja stopnja brezposelnosti v Sloveniji. Medtem, ko se v nekaterih ostalih slovenskih regijah mladim napoveduje svetlejša prihodnost in izboljšanje položaja na regionalnih trgih dela, so zadnji trendi za zasavsko mladino med najbolj črnogledimi v državi.

Na razpravi se bomo oddaljili od že tolikokrat slišanega pregovarjanja o brezizhodnosti situacije in k problemu brezposelnosti pristopiti proaktivno in inovativno. Kam nas vodijo obstoječe razvojne strategije? Kje iskati skrite potenciale regije in mladih, ki v njej prebivajo? Kaj bo pogojevalo morebitne uspehe ‘Jamstva za mlade’ v Zasavju? So vpleteni akterji odprti za inovativne, kreativne rešitve?

Lahko mladim pomaga tudi odmik od njihove politične apatije in aktivna vključitev v politične in civilnodružbene procese? So lahko prvi korak oz. pokazatelj že letošnje prihajajoče evropske volitve?

Potrjeni razpravljalci:

  • Tadeja Bučar, PUNKTcc, društvo za razvoj ustvarjalnosti in kreativnih industrij
  • Jasna Gabrič, mag., podžupanja Trbovelj in članica Odbora regij EU
  • Tomo Garantini, direktor Regionalne agencije za razvoj
  • Ksenija Špiler Božič, BB Consultin, Steklarna Hrastnik
  • ter predstavnik/predstavnica Direktorata za trg dela in zaposlovanje na MDDSZ

Po pogovoru z razpravljalci bodo k postavljanju vprašanj in podajanju komentarjev vabljeni obiskovalke in obiskovalci. Pridite. Poslušajte. Spregovorite. Participirajte!

Javno tribuno organiziramo v sklopu projekta ‘Uživajmo evropsko državljanstvo in…’, v katerem v luči prihajajočih evropskih volitev z mladimi odpiramo in prevetrujemo tematike, ki so neposredno povezane z njimi in aktualnim družbeno-političnim dogajanjem v Sloveniji in Evropi.

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top