Vabilo na test hoje na 2km in demonstracijo Nordijske hoje

Evropski teden mobilnosti s sloganom – Trajnostno povezani –  priporoča hojo, kot enega izmed načinov trajnostne mobilnosti. Tudi ZD Trbovlje se pridružuje aktivnostim, ki v tem tednu potekajo po slovenskih in evropskih mestih.

Preizkusite svojo telesno zmogljivost s preprostim testom hoje na 2 km ali s kratkim 6-minutnim testom, sledi nasvet fizioterapevta.  

Vsak korak šteje…

Pričakujemo vas v sredo, 21.septembra 2022 ob 17. uri, na stadionu Rudar v Trbovljah.

Test hoje na 2 km je hiter in varen preizkus za zdrave odrasle od 20 do 65 leta, s katerim  ugotavljamo  telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro –  kolikor zmorete, ob koncu  petega kroga pa  vam  izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkim fizičnim naporom. Dve do tri ure pred testom tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov. Imejte udobno obutev in prinesite očala, če jih potrebujete.

Nordijska hoja je  čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta.  Z demonstracijo vam bomo  pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravja.

Informacije:  Gabriela Hostnik, vodja zdravstveno vzgojnega centra ZD Trbovlje, 041 991 404, gabriela.hostnik@zd-trbovlje.si

Avtor: ZD Trbovlje

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top