VABILO NA TEST HOJE na 2 km z demonstracijo NORDIJSKE HOJE

 

VABILO NA TEST HOJE na 2 km

z demonstracijo NORDIJSKE HOJE

 

 

 

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTInas letos poziva GREMO PEŠ! Do cilja lahko pridemo različno… Zakaj ne bi izbrali hoje, ki dokazano utrjuje zdravje in preprečuje kronične bolezni. Izkoristite priložnost in preverite svojo telesno zmogljivost s Testom hoje na 2km in brezplačnim prikazom Nordijske hoje. Aktivnostim po Evropi in Sloveniji se tako pridružuje tudi ZD Trbovlje.

Vsak korak šteje…

 

Pričakujemo vas v četrtek, 19.septembra 2019 ob 16.30 uri,

 na stadionu Rudar v Trbovljah.

 

Test hoje na 2 kmje hiter in varen preizkus za zdrave odrasle od 20 do 65 leta, s katerim  ugotavljamo  telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro –  kolikor zmorete, ob koncu  petega kroga pa  vam  izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov. Pridite udobno obuti in oblečeni.

 Nordijska hoja je  čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta.  Z demonstracijo vam bomo  pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravje. Prijave niso potrebne.

 

Informacije:  Gabriela Hostnik, vodja Zdravstvenovzgojnega centra ZD Trbovlje   tel. številka 041 991 404, 56 24-139  ali e-mail gabriela.hostnik@zd-trbovlje.si

 

Organizira in vabi ZD Trbovlje!

 

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top