Vabilo na test hoje na 2 kilometra

Od 16. – 22. septembra poteka Evropski teden mobilnosti, ki nas vabi, da se v prizadevanjih za višjo kakovost življenja v mestih pridružimo 220 miljonom ljudi po vsej Evropi. S sloganom 2014 – NAŠE ULICE, NAŠE ODLOČITVE nas želi spodbuditi, da lahko sami oblikujemo takšna mesta, v kakršnih želimo živeti, da na prvem mestu ne bodo avtomobili, temveč ljudje. Akcijam po Evropi in Sloveniji se pridružuje tudi ZD Trbovlje.

Začnimo teden s hojo. Pričakujemo vas v torek, 16. septembra 2014, ob 16.30 uri, na stadionu Rudar v Trbovljah.

Test hoje na 2 km je hiter in varen preizkus za zdrave odrasle od 20 do 65 leta, s katerim ugotavljamo telesno zmogljivost (predvsem pljuč in srca). Hodite hitro – kolikor zmorete, ob koncu petega kroga pa vam izmerimo čas hoje in vaš srčni utrip. Posebne priprave niso potrebne, le dan prej in na sam dan testa se izogibajte uživanju alkoholnih pijač, pijač s kofeinom ter težkih fizičnih naporov. Dve do tri ure pred testom pa tudi ne kadite in ne jejte težjih obrokov. Pridite udobno obuti in oblečeni.

Nordijska hoja je čedalje bolj priljubljena po vsem svetu, saj je varna, vsem dostopna in izvedljiva preko celega leta. Z demonstracijo vam bomo pokazali, zakaj je temu tako in vas spodbudili, da z vadbo nadaljujete in na naraven način krepite svoje zdravja.Prijave niso potrebne.

Za informacije pokličite Gabrielo Hostnik, vodjo zdravstveno vzgojnega centra ZD Trbovlje na telefonsko številko 041 991 404.

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top