Vabilo na predstavitev o Varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva v gasilski organizaciji

Komisija za zgodovino v Gasilski zvezi Trbovlje vas vabi na predstavitev o Varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ki ga imamo v gasilski organizaciji.

Namen varstva arhivskega in dokumentarnega gradiva je ohraniti arhivsko kulturno dediščino, ki je na eni strani namenjena državi, družbi in posameznikom za potrebe zgodovinopisja, drugih znanosti, izobraževanja in kulture, na drugi strani pa lahko ima še stoletja po svojem nastanku za državo, njene ustanove in posamezne državljane uradni, pravni, poslovni ter osebni pomen, saj arhivsko gradivo najbolj odseva in dokazuje naše delo, ustvarjalnost in identiteto.

Predstavitev bo izvedel dr. Bojan Himmelreich, arhivski svetovalec iz Zgodovinskega arhiva Celje v četrtek 30. januarja 2014 ob 18.00 uri v predavalnici PGD Trbovlje mesto na Savinjski cesti 35 v Trbovljah.

Na predstavitev, ki bo potekala cca 45 minut, ste vabljeni vsi, ki vas omenjena tematika zanima, predsedniki in člani komisij za zgodovino v društvih, zvezi, vodstveni v društvih in predstavniki GZ Hrastnik in Zagorje ob Savi.

Vabljeni!

© 2015 Novičarski portal Sr(e)čno Trbovlje

Scroll to top